Index Vakbarát Hírportál

A paraguayiak bedarálhatják Szlovákiát

2010. június 20., vasárnap 10:30

Mindkét csapat egy pontot szerzett az F-csoport első meccsén, Paraguay a csoport legerősebbjével, Szlovákia a leggyengébbel játszott döntetlent. mivel az első körben mindenki döntetlent játszott, ebben a csoportban még bármi lehet.

Szlovákia jól kezdte első vb-meccsét, az utolsó percig vezettek, jobban is játszottak Új-Zélandnál, de végül egy figyelmetlenség után mégis 1-1 lett a vége.

Az esélytelenebbnek tartott Paraguay ugyancsak 1-1-et ért el a címvédő olaszok ellen, de míg a szlovákok úgy érezhetik, hogy egy biztos győzelmet szalasztottak el, a dél-amerikaiak az F-csoport legesélyesebbjének tartott csapata ellen szereztek egy pontot.

 
Jós: ma Paraguay-jal lesz az erő

A két válogatottnak ez lesz az első meccse egymás ellen.

Paraguayi oldalon az olaszok elleni kezdőhöz képest a legfontosabb változás, hogy Roque Santa Cruz, a Manchester City csatára felgyógyult izomsérüléséből, kezdeni fog a meccsen.

Paraguay a térség három világbajnokát győzte le, míg kijutott a vb-re, masszív a védekezése, és az előrehúzódó védők jól fejelnek. A kisebb európai csapatokkal szemben mindig győzelemre esélyes.

A szlovák szövetségi kapitány, Wladimir Weiss valószínűleg egy helyen fog változtatni legutóbbi kezdőcsapatán, Erik Jendrisek helyett a térdsérüléséből felépülő Miroslav Stoch (a Chelsea igazolta le, de még nem játszott) fog kezdeni. A legtöbbet megint csak a Napoli fiatal középpályásától, Marek Hamsiktól várhatjuk.

A meccset 13:30-tól rendezik a bloemfonteini Free State stadionban, a játékvezető a Seychelle-szigeteki Eddy Maillet.

Rovatok