Index Vakbarát Hírportál

Torres könyörög az edzőnek a helyéért

2010. július 11., vasárnap 15:00

A vébén eddig visszafogott teljesítményt mutató Fernando Torres arra kéri Del Bosqeu-t, ne hagyja ki a kezdőből. A spanyolok centere nagyon fogadkozik, hogy az Eb-döntőhöz hasonló játékot nyújt majd. Fabregas is reménykedik, de elégedett a csere szerepével.

Cesc Fabregas és Torres is reménykedik benne, hogy kezdőként léphet pályára a döntőben, esetük mégis teljesen különböző.

Fabregas egy kivételtől eltekintve minden meccsen játszott, és az Eb-hez hasonlóan a csapat elsőszámú cseréje. Mellőzését nem a gyenge formája, hanem a csapat szerkezete indokolja, hiába nagyszerű képességű játékos, igazából csak Xavi helyén lehetne kezdő.

„Ha lesz olyan szerencsém, hogy bekerülök a csapatba, mindent bele fogok adni. De ha mégsem így lesz, akkor is 100%-ig a srácok mögött állok, és arra koncentrálok, mi a feladatom, ha mégis pályára kerülök. Csodálatos élmény részt venni a világbajnokságon.

Fernando Torres viszont nem éri be a közösségi élménnyel, péntek este beszélgetést kért a szövetségi kapitánytól, Vicente del Bosque-tól, hogy meggyőzze, nem hagyja cserben, ha visszakerül a kezdőbe.

Torres az Eb-n is Villa árnyékába szorult, de éppen arra emlékeztette edzőjét, hogy az Európa-bajnokságot is az ő góljával nyerték meg.

A világbajnokságon Torres ötször volt kezdő, de egy gólt sem lőtt, és a Németország elleni elődöntőre elveszítette helyét a kezdőcsapatban.

A támadó kétségbeesetten küzd az újabb lehetőségért, és mint jelezte, természetesen elfogadja a kapitány döntését, de szeretné, ha az utolsó pillanatig versenyben lenne a csapatba kerülésért.

 
Út a döntőbe: Spanyolország

Spanyolország 20.30-tól Hollandia ellen vívja a világbajnokság döntőjét, a mérkőzést az index is élőben közvetíti.

Rovatok