Index Vakbarát Hírportál

A társát felrúgó Senderos a becsúszókirály

2010. június 18., péntek 09:46

A vb-n rengeteg a kiállítás, de még több lenne, ha a bírók mindent büntetnének. A legdurvább szerelési próbálkozásokat szedtük össze.

Szűk egy hét alatt hat kiállítás volt már a világbajnokságon, még úgy is lehetett volna több, hogy a bírók általában jól fújnak.

A nyitómeccsen a dél-afrikai Masilela csúszott be kíméletlenül Juareznek, a bíró szabadrúgást adott és sárgát, bár a piros sem lett volna túl szigorú.

A Ghána-Szerbián Nemanja Vidics már az első percekben odatette magát, segített neki Dejan Sztankovics is, hogy Tagoe biztosan ne tudjon továbbfutni. Mindketten megúszták a lapot.

A Spanyolország-Svájcon Gerard Pique halántéka repedt fel, amikor a gól előtt a levegőben repülő svájci csatár stoplijával találkozott. Véletlen volt, a lap fel sem merült.

A faltok királya a svájci Philippe Senderosé: előbb felrúgta a spanyol Xavit, a bíró azonnal fújt, de ő továbbment és saját csapattársának, Lichtsteinernek csúszott be úgy, hogy ő sérült meg, tíz perc múlva le kellett cserélni. Persze nem szegény Lichtsteiner volt annyira kemény, Senderos a mutatvány közben jó nagyot rúgott a földbe is.

 
Brutális belépők

Dél-Afrika második meccsén az uruguayi Fucile repült hatalmasat, amikor Dikgacoi két lábbal csúszott alá, a büntetés itt is elmaradt.

A legdurvább büntetlen szabálytalanságot a paraguayi Riveros követte el, amikor talppal szállt bele az olasz Montolivóba. Az áldozat a sípcsontvédőjének és laza bokaizületeinek köszönheti, hogy megúszta a sérülést.

Elefántcsontpart Cristiano Ronaldóval bánt keményen, Guy Demel mindkét lábát elkaszálta, de a bíró le sem fújta. Az afrikai aztán keménykedett egy kicsit a portugállal, ezért kaptak mindketten sárgát. (C. Ronaldóét megfellebbezte a portugál szövetség.)

Rovatok