Index Vakbarát Hírportál

Ilyen kevés góllal senki nem került döntőbe

2010. július 9., péntek 14:55

Az először világbajnoki döntős spanyolok hat meccsen hét gólt rúgtak a vb-n, ami kifejezetten kevés. Két éve az Eb-t 12-vel nyerték, ráadásul akkor összesen volt hat meccsük. Most még hátra van a hollandok elleni finálé.

A történetében először világbajnoki döntőbe jutó spanyolokra évek óta a sokgólos meccsek jellemzőek, a torna előtt közvetlenül a lengyeleknek rúgtak simán hatot, de a két évvel ezelőtti Eb-t is tizenkettővel nyerték.

 
Gól: Németország - Spanyolország 0 - 1

A góllövés most egyedül a gólkirályi címért is harcoló David Villának megy, ilyen kevés góllal csapat még nem jutott döntőbe.

A spanyol válogatott 2006 novembere óta mindössze háromszor kapott ki, 54 meccséből csak négyet nem tudott megnyerni. Az 54 találkozón 120 gólt rúgott, kétszer hatot, négyszer ötöt.

 
Paraguay-Spanyolorszag 0−1 összefoglaló

Xaviék a kapott gólokban is javultak, ez lehet az utóbbi évek sikereinek titka. A dél-afrikai tornán eddig mindössze kettőt rúgtak nekik, de a két évvel ezelőtti Eb-n is csak hármat kaptak. Legutóbbi 54 meccsükön csak 23-at, volt hétmeccses kapott gól nélküli sorozatuk is.

Dél-Afrikában Svájc és Chile lőtt nekik gólt, a nyitómeccs veresége óta Hondurast 2-0-ra, Chilét 2-1-re, Portugáliát, Paraguayt és Németországot egyaránt 1-0-ra verték. Villa öt, Iniesta és Puyol egy-egy gólt szerzett. A vasárnapi döntőben favoritok Hollandia ellen.

Rovatok