Index Vakbarát Hírportál

Elefántcsontpart kifulladt, csak 3-0-ra nyert

2010. június 25., péntek 18:34

Bő húsz perc után úgy látszott, Elefántcsontpart is kiütheti a Koreai NDK-t. A kétgólos vezetés után azonban már csak kapufák jöttek. A fordulás után Kalou lőtt még egyet, az afrikai csapat 4 ponttal esett ki.

Pontosan úgy kezdte a meccset Elefántcsontpart, ahogy várni lehetett egy olyan csapattól, amelyik sok góllal akar nyerni. Már az első percben volt Keitának egy lövése, Ri Mjuong Guk bravúrral védett. Drogba a 12. percben gólt fejelt, de a partjelző helyes intésére nem adta meg a játékvezető, a Chelsea csatára valóban kicsit előbb volt a védőknél.

Két perc sem telt el, amikor Bokától Yaya Touré kapta a labdát, a 16-os vonaláról jobb belsővel gyönyörűen csavart a védők közt a bal alsó sarokba.

Romaric kapufát súroló lövése után Drogba hatalmas kapufát lőtt, a lécről visszapattanót Romaric az ötösön belülről a kapuba bólintotta. A 21. percben tehát már kettő volt az afrikaiak előnye, de az majdnem a felére csökkent, mert Hong Jong Dzso elcsavart egy szabadrúgást a sorfal mellett, és csak centiket tévedett. Akkor úgy tűnt, akár egy újabb hétgólos vereségbe is beleszaladhat a KNDK.

A félidő hátralévő részében Gervinho, Drogba vagy Eboué is gólt lőhetett volna, de nem sikerült.

A fordulás után is támadásban maradt Elefántcsontpart, de Észak-Korea visszahúzódott, a tőle megszokott fegyelmezett védekezést mutatta. Ettől még újabb gólokat kaphatott volna, de az elefántcsontparti támadók a helyzeteknél már nem koncentráltak kellőképpen.

Észak-Korea - Elefántcsontpart összefoglaló

A beletörődést azonban nem lehetett egy percig sem látni, bár nyilván tudat alatt pontosan érezték, mivel a másik meccs döntetlen, ha megfeszülnek, akkor sem mehetnek tovább. (A brazil-portugál 0-0 lett.)

Kalou még így is belőtt egy gólt, Boka beadása után szépen bepasszolta a labdát a kapuba. Előtte Észak-Korea belőhette volna a becsületgólt, Csong Tae Sze azonban kivárt, a kapus menteni tudott előle.

Ri kapus alig bírta végig a meccset, az ütközéseknél nagyon sokat kapott, de eszébe sem jutott, hogy cserét kérjen. Elefántcsontpart négy ponttal esett ki, pedig akár a negyeddöntőbe jutásra is esélyesnek tartották.

Kim Jong Hun, az észak-koreai válogatott szövetségi kapitánya: "A következő vb-re a játékosainknak fejlődniük kell az egyéni képességek terén. Mentálisan és fizikailag is erősödnünk kell. Amíg bírtuk erővel, jó volt a védekezésünk, de utána átjátszottak bennünket."

Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontparti szövetségi kapitány: "A játékosok nagyon, nagyon jók. Sajnálatos, hogy haza kell mennünk, mert a csapat meccsről meccsre egyre jobban játszott. De ilyen az élet. El kell fogadnunk, hogy kiestünk."

Rovatok