Index Vakbarát Hírportál

10 ok, amiért a németek nyerik a vb-t

2010. június 18., péntek 09:48

Az ausztrálok kiütése után minden idők legtehetségesebb válogatottjának tartja a német sajtó a vb-n szereplőket. Joachim Löwnél nincs felkészültebb, újra van a csapatban Müller, a csapatszellem kimagasló, ezek után nem kérdés, hogy meglesz a negyedik aranyérem.

Az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild tíz, megcáfolhatatlan okot hozott fel arra, hogy miért nem az argentinok, a brazilok, hanem a németek nyerik a világbajnokságot.

Első okként azt emelik ki, minden idők legfiatalabb és legtehetségesebb válogatottja játszik Dél-Afrikában, és az ifjú hősök feltartóztathatatlanok.

A második okot a szuperedző, Joachim Löw jelenti, aki nemcsak a fiataloknak adott szárnyakat, de a hosszabb ideig formán kívül lévő lévő sztárokat, köztük Lukas Podolskit és Miroslav Klosét ismét csúcsformába hozta.

Az ausztrálok ellen Özil, Podolski, Klose, Schweinsteiger és a többiek varázslatot űztek a labdával, ez a varázslat jelenti a harmadik okot. A negyediket pedig az, hogy az ellenfelek már félnek a németektől, hiszen Németország a futballból leckét adott a világnak.

Az ötödik ok a szurkolók lelkesedése, ez magával ragadja a játékosokat. A korábbi válogatott kapuvédő, a világbajnokságon a ZDF közszolgálati televízió szakkommentátoraként dolgozó Oliver Kahn szerint a játékosokat űzi és hajtja az otthoni szurkolás.

A hatodik ok, hogy a német válogatottnak ismét van egy olyan Müllerje, aki ontja majd a gólokat. Az 1974-es világbajnoki címet Németország Gerd Müller góljainak köszönhette, most pedig a 20 esztendős, páratlan tehetségű Thomas Müllertől várják ugyanezt. Ráadásul mindkettőjüket a Bayern München delegálta, és mindketten a 13-as számú mezt kapták.
Hetedik ok, hogy a játékosok a győzelemért meghalnak a pályán. Ráadásul kiváló erőben vannak, bírják szuflával, és már csak hatszor kell győzniük.

A nyolcadik, a legprózaibb ok: egyszerűen a németek a legjobbak, és ebben senki nem kételkedhet.

A kilencedik okot pedig az jelenti, hogy nemcsak 11 kiváló játékos, hanem 11 barát játszik a pályán, a csapatszellem még soha nem volt olyan jó, mint most.

A tizedik ok az első kilencből következik – más csapatból nemhogy kilenc, öt sincs meg -, azaz 1954, 1974, 1990 után Németország ismét világbajnok lesz.

Rovatok