Index Vakbarát Hírportál

Escalettes: Anelka soha többé ne legyen válogatott

2010. július 5., hétfő 08:48

A dél-afrikai világbajnokságon történt botrány után soha többé ne viselje a francia labdarúgó-válogatott mezét Nicolas Anelka - mondta Jean-Pierre Escalettes, a helyi szövetség távozó elnöke. A nemzetgyűlés a hétvégén hozta nyilvánosságra annak a múlt szerdai meghallgatásnak a tartalmát, amelynek Escalettes volt a főszerepelője.

Ezek szerint a volt futballelnök úgy fogalmazott: „Sem én, sem az utódom, sem a következő szövetségi kapitány nem fogja elfelejteni azt, ami történt, és mindenki azon lesz, hogy Anelka soha többet ne játszhasson.”

Az Európa-bajnok játékos a mexikóiaktól elszenvedett csoportkörös vereség szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, és durva hangnemben reagált a szakvezető rá vonatkozó kritikájára. A történtek után hazaküldték a tornáról, társai azonban közleményben tiltakoztak a döntés ellen, és nem vettek részt a következő edzésen. Az előző vb-n ezüstérmes franciák végül utolsók lettek a csoportjukban, s a botrány miatt többen - így Escalettes - is távoztak posztjukról a szövetségben.

Rovatok