Index Vakbarát Hírportál

A bírőnő is elnézte a bepattant labdát

2010. július 22., csütörtök 18:01

A jelenleg is zajló női U20-as vébén félméteres gólt nézett el a játékvezető a Németország - Franciaország meccsen. Ha megadják, a franciák továbbjuthattak volna a csoportból, így kiestek. Az egész eset olyan, mint a férfi vb angol-német meccsén volt.

A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság egyik legnagyobb bírói botrányát a meg nem adott Lampard gól jelentette, most a Németországban zajló U20-as női vébén hibázott hasonlót a játékvezetőnő.

Az A csoportban lejátszott Németország – Franciaország-meccsen szinte megismétlődött a vébén látott jelenetsor: a francia válogatott hatalmas gólt lőtt egy legurított szabadrúgás után, a felső lécről levágódó labda legalább fél méterrel a gólvonal mögé pattant, majd visszapörgött a mezőnybe, de az angol Alexandra Ihringova bírónő nem adta meg a találatot.

A mérkőzés kimenetelét feltehetőleg nem befolyásolta volna a tévedés, hiszen a női vonalon is nagyon erős német válogatott simán, 4-1-re verte ellenfelét, a 4. gólt a magyar származású Marozsán Dzsenifer lőtte.

A lefújás után viszont kiderült, hogy a francia válogatott továbbjutása múlhatott volna a meg nem adott gólon: az egy időben zajló másik mérkőzésen Kolumbia 3-1-re győzött Costa Rica ellen úgy, hogy csak a 93. percben szerezte a harmadik találatot.

Az A csoport végeredménye

1. Németország 3-0-0 11-4 9pont

2. Kolumbia 1-1-1 5-4 4pont

3. Franciaország 1-1-1 4-5 4pont

4. Costa Rica 0-0-3 2-9 0pont

Franciaország és Kolumbia között csak a gólkülönbség döntött a csoportban, ha a játékvezető megadja a franciák szabályos gólját, csak még egy szépítő gólra lett volna szükségük a továbbjutáshoz.

A FIFA nem kommentálta a történteket.

Rovatok