Index Vakbarát Hírportál

Tizenöt sérült a Nigéria - Észak-Korea meccsen

2010. június 6., vasárnap 17:24

Tizenöt ember, köztük egy rendőr is megsérült, amikor pánik tört ki vasárnap a Nigéria-Koreai NDK labdarúgó világbajnoki felkészülési mérkőzésen, a Johannesburg közelében lévő Makhulong Stadionban.
A sebesülteket kórházba szállították. Helyi tudósítások szerint a rendfenntartó állapota nagyon súlyos, egy nőt pedig újra kellett éleszteni.

A találkozó megkezdése után a rendőrség bezárta a kapukat, a kinnrekedt több ezer szurkoló azonban be akarta azokat törni, ekkor alakult ki a tumultus, amelyben többen is a földre kerültek. Az incidens miatt néhány percre a játékot is megállították, végül azonban be tudták fejezni a meccset, amelyet a nigériaiak nyertek meg 3-1-re.

A vb biztonsági szolgálata nem volt ott a helyszínen, mondván: ez egy barátságos mérkőzés, és nem a FIFA fennhatósága alatt rendezték. Egy rendőr azt mondta: "A FIFA azt akarta, hogy ingyenes legyen a belépés - most már láthatjuk ennek a következményeit."

Eredmény:
Nigéria-Koreai NDK 3-1 (1-0) Gólszerzők: Aiyegbeni (17.), Obinna (62., 11-esből), Martins (90.), illetve Dzong Te Sze (61.)
kiállítva: Csa Dzong Hjok (Koreai NDK, 77.)

Rovatok