Index Vakbarát Hírportál

Mathijsen és Van Persie is megsérült

2010. július 3., szombat 14:51

Veszélybe került a játéka Joris Mathijsennek és Robin van Persie-nek az Uruguay elleni, keddi világbajnoki elődöntőben, ugyanis jelenleg a holland válogatott mindkét labdarúgóját kórházban kezelik. Mathijsennek a Brazília elleni, pénteki negyeddöntő (2-1) előtt, a bemelegítés során a térde fájdult meg, Van Persie-nek pedig a mérkőzésen a karja sérült meg.

„Egyelőre nem tudjuk, hogy játszhatnak-e” - mondta Bert van Marwijk szövetségi kapitány.

Az ugyanakkor már biztos, hogy a sárga lapjai miatt eltiltott Gregory van der Wiel és Nigel de Jong nem lehet ott kedden a pályán. Ennek ellenére Hollandia már a vb-címről álmodik. Egész Hollandia ünnepel a brazilok legyőzése után, a pénteki negyeddöntős siker után az ottani sajtó már arról cikkez, hogy a válogatott akár meg is nyerheti a dél-afrikai világbajnokságot.

Az ötszörös világbajnok dél-amerikaiak elbúcsúztatása után az Algemeen Dagblad című napilap, úgy véli most már okkal hihet a világbajnoki cím megszerzésében a holland válogatott. Idézi Van Marwijk szavait is, melyek szerint az első naptól kezdve megmutatták, hogy hihetnek magunkban, mert amit elterveztek, képesek is megcsinálni.

A De Volkskrant szerint „karakteres játékkal verték meg Brazíliát”, s ez a napilap is a vb-győzelemről ábrándozik. A kapitányi nyilatkozatból azt emeli ki, hogy „minden egyben van nálunk: a következetesség, a nyugalom, a taktika, a szimpátia, a tökéletesség, az együttmunkálkodás és a kritika”.

Az újságok általában is méltatják csapatuk teljesítményét, szinte kivétel nélkül kiemelve azt a tényt, hogy Hollandia 1974 óta egészen péntekig nem tudta legyőzni Brazíliát. A De Telegraaf egyenesen csodát emleget, és úgy fogalmaz, hogy Hollandia leküzdötte a brazil-szindrómát. A négy közé jutás természetesen országos örömhullámot váltott ki, a brazilverést követően a beszámolók szerint a szurkolók tömege lepte el a holland városok utcáit.

Rovatok