Index Vakbarát Hírportál

Megnyitották a dél-afrikai vb-t

2010. június 11., péntek 15:58

Péntek délután, nem sokkal három óra után Johannesburgban hivatalosan is megnyitották a XIX. labdarúgó-világbajnokságot.
Az eseményt nem tudták teltház előtt megtartani, mivel az ünnepség előtt óriási közlekedési dugók alakultak ki a dél-afrikai városban. A negyven perces megnyitón több mint ezerötszázan működtek közre, köztük egy táncos fellépéssel Desmond Tutu, Nobel Béke-díjas egyházi vezető, a Grammy-díjas énekes, R. Kelly pedig előadta a "Győzelem jele" (Sign of a Victory) című dalt.

Dédunokája csütörtöki tragikus halála miatt nem jelent meg Nelson Mandela, az ország korábbi vezetője, ugyanakkor a 91 éves békeharcos videóüzenetben, a kivetítőkön át köszöntötte a szurkolókat.
"Az emberi lélek legyőzhet minden viszontagságot, törődéssel és bajtársiassággal reményt teremtünk" - mondta Mandela.
A show részeként természetesen felvonultatták mind a 32 résztvevő csapat zászlaját, amelyeket a kilenc rendező város nevénél (ki hol játszik) helyeztek el, végül pedig megérkeztek az elmaradhatatlan vadászgépek is a légtérbe.

A július 11-én záruló, 64 meccses torna nyitómérkőzésén, 16 órától a házigazda dél-afrikai együttes a mexikóiakkal találkozik.

Rovatok