Index Vakbarát Hírportál

Megvonná a prémiumot Buffonéktól az olasz miniszter

2010. június 7., hétfő 13:21

A Silvio Berlusconi vezette olasz kormány egyik minisztere, Roberto Calderoli megvonná a labdarúgó-válogatott játékosaitól a világbajnoki eredménytől függő juttatást. Nagy felzúdulást váltott ki az Olasz Labdarúgó Szövetségben Calderoli - a törvényalkotás egyszerűbbé tételéért felelős miniszter - azon indítványa, miszerint a válogatott tagjainak az államadósságra való tekintettel példát mutatva, önként kellene lemondaniuk a prémiumról.

Amennyiben az olasz válogatott megnyerné a tornát, minden egyes játékos 240 ezer eurót tehetne zsebre. A második helyért fejenként 130 ezer, a harmadikért pedig 30 ezer euró ütné a labdarúgók markát.

„Ha Calderoli elmondaná, hogy egészen pontosan hol kötne ki a pénzem, elfogadnám a megszorításokat - válaszolt a miniszter javaslatára Gianluigi Buffon, a nemzeti tizenegy kapusa. - Azt azonban egyáltalán nem értem, hogy miért közvetlenül a világbajnokság előtt kell ezzel foglalkozni.”

A politikus a Bajnokok Ligája idei győztese, az Internazionale pénzügyeire is kitért: „Vannak klubok, amelyek ahelyett, hogy kinevelnék a tehetségeket, külföldről vásárolnak játékosokat és eurómilliókért tartanak el edzőket. Ennek vége kell, hogy legyen. A Massimo Moratti által irányított olajtársaság éves bevétele több százmillió euró. Akinek pedig ilyen mennyiségű bevétele van, sokkal könnyebben ad ki tetemes összeget újabb játékosokra. Úgy gondolom, ezen változtatnunk kell.”

Rovatok