Index Vakbarát Hírportál

Nem kaptak korábban a németek a Jabulaniból

2010. június 19., szombat 09:34

A gyártó adidas városi legendának minősítette azokat a kritikákat, melyek szerint a német játékosoknak riválisaiknál sokkal több idejük és lehetőségük volt hozzászokni a labdarúgó-világbajnokság labdájához, a sokat bírált Jabulanihoz.

"A labdát egy Bayern München-meccsen mutattuk be december 4-én, talán ezért gondolják sokan, hogy a német futballistáknak hosszabb idejük volt használni azt" - mondta pénteken Thomas Van Schaik, a német sportszergyártó cég képviselője.
Hozzátette: a labdát legalább nyolc nemzeti bajnokságban tesztelték, mielőtt a múlt év utolsó hónapjában bemutatták. Megjegyezte azt is, hogy a Jabulanival játszottak a decemberi klubvilágbajnokság és a januári Afrika Kupán is.
"Természetesen az adidasszal kapcsolatban álló német klubok kaptak belőle, de ugyanígy az argentin, a dél-afrikai, az orosz, az osztrák, a svájci, a holland, a belga, a portugál és a francia bajnokságban, illetve kupában is játszhattak vele" - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy február óta minden olyan szövetség hozzájuthatott, amelynek válogatottja kvalifikálta magát a dél-afrikai világbajnokságra.
A Jabulanit több játékos és edző is kritizálta a vb rajta előtt és az óta, egyesek strandlabdának, mások olcsó szupermarket-labdának nevezték.

Rovatok