Index Vakbarát Hírportál

Paul, a polip utoljára jósolt jól

2010. július 12., hétfő 11:13

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének eredményét is sikeresen jósolta meg Paul, a németországi Oberhausen óceanáriumában élő polip. Az eddig is tévedhetetlennek bizonyult polip nagyon népszerű Németországban, a németek összes győzelmét, sőt a még a második csoportkörben a szerbektől elszenvedett vereséget is helyesen tippelte meg.

Gondozói pénteken előkészítették a spanyol, illetve a holland zászlóval díszített etetőket, és Paul habozás nélkül a spanyolzászlós dobozból vette ki a kagylót. A bronzmeccs előtt viszont tíz percig töprengett, végül a németeket hozta ki győztesnek.

A polip korábban egyszer tévedett: a 2008-as Európa-bajnokság döntője előtt a németeket választotta, azonban a spanyolok nyertek 1-0-ra. A két és fél éves polipnak a mostani volt az utolsó futballjóslata, ugyanis a polipok ideális körülmények között sem élnek tovább három évnél. Az oberhauseni Sea Life Aquarium vezetője azonban már jelezte: gondoskodnak megfelelő utánpótlásról a lengyel-ukrán rendezésű Eb-re.

Rovatok