Index Vakbarát Hírportál

Schweinsteiger a kupával térne haza

2010. július 5., hétfő 16:33

„2006-ban harmadikok lettünk a vb-n, két évvel később pedig a második helyen végeztünk az Európa-bajnokságon, szóval valami hiányzott, amit remélem, most befejezünk. Csodálatos dolog lenne visszatérni Berlinbe úgy, hogy több ezer drukkerrel együtt ünnepelhetünk. Nem akarok úgy visszamenni, hogy nem tudok semmit felmutatni, kétszer már megtettem” - mondta a középpályás, aki fantasztikus játékkal segítette eddig csapatát.

A németek a csoportküzdelmek során kezdésképpen 4-1-re nyertek az ausztrálok ellen, majd meglepetésre 1-0-ás vereséget szenvedtek a szerbektől, ám a Ghána elleni 1-0-ás győzelmükkel a kvartett élén végeztek. A negyeddöntőben következett az angolok 4-1-es legyőzése, majd szombaton az argentinokat ütötte ki 4-0-ra az együttes.

A legjobb négy között a németek azzal a spanyol csapattal találkoznak, amelytől két évvel ezelőtt az osztrák-svájci Európa-bajnokság fináléjában 1-0-ra kikaptak.

„Természetesen mindig rossz élmény egy elveszített döntő, és csalódott is miatta az ember, ugyanakkor a spanyolok akkor jobbak voltak. Igaz, hogy csak 1-0 lett a vége, de ellenfelünknek számos helyzete volt még” - mondta Schweinsteiger.

„Papíron jobb csapatuk van most is, de úgy érzem, ezúttal több esélyünk van. Sok új arc játszik nálunk, más karakterű futballisták. Spanyolország viszont ezen a vb-n egyelőre még nem játszott úgy, ahogyan azt a szurkolói elvárták, ennek ellenére nyerni tudott” – fejezte be a Bayern futballistája.

Rovatok