Index Vakbarát Hírportál

Szlovákia nem vallott szégyent a futball-vb-n

2010. június 29., kedd 10:55

Szlovákia nem vallott szégyent, a nagy afrikai kaland ugyan véget ért, de a csapat emelt fővel jöhet haza - írja a keddi szlovákiai sajtó annak kapcsán, hogy a nyolcaddöntőben Szlovákia labdarúgó-válogatottja 2-1-re kikapott Hollandiától, s ezzel kiesett.

„Főleg az olaszok és a hollandok ellen megmutattuk, mire vagyunk képesek. Egy kis szerencsével talán többet is elérhettünk volna, de általában elégedettek lehetünk. Szlovákia most szerepelt először a labdarúgó-világbajnokságon, s ki tudja, mikor lesz újra egy ilyen alkalom” - írja a Sme című napilap.

„A szlovákok Afrikában végeztek, de a világ felfigyelt ránk. Az olaszok elleni szenzációs győzelemnek köszönhetően újra Szlovákiáról beszélt a világ, s ez nem kis siker. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy többet teljesítettünk, mint amennyit korábban a szurkolók vártak” - fogalmaz a Hospodárské Noviny című gazdasági napilap.

„Az afrikai kalandnak vége, de emlékei megmaradnak. Hollandia ismét megmutatta, hogy labdarúgásban nagyhatalom, s képes bárkit lesöpörni a pályáról”" - írja a Pravda.

„Az álom véget ért, de tisztességgel búcsúztunk. Hollandia meghaladta erőinket. A vereség fáj, de a pályán hagytuk a szívünket, büszkék lehetünk, s emelt fővel jöhetünk haza” - vélekedik a Plus jeden den című népszerű bulvárlap.

Hasonló hangnemben ír a Novy Cas című másik bulvárlap is. „Újoncként becsülettel álltunk helyt a világbajnokságon. A szurkolók országszerte szinte győzelemként ünnepelték a vereséget is. A fiúk helytálltak, köszönjük!” - írja az újság.

Több nagyvárosban - Pozsonyban, Kassán, Eperjesen - az emberek a tereken óriáskivetítőkön nézték végig a meccset. Később megteltek a kocsmák, a bárok és a vendéglők, s a kora reggeli órákig folyt az ünneplés. A sajtó egybehangzóan azt állítja: Szlovákia számára történelmi siker volt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság.

Rovatok