Index Vakbarát Hírportál

Sztrájkolnak a vb biztonsági őrei és sofőrei

2010. június 14., hétfő 20:14

Elmaradt munkabérük miatt sztrájkolnak a biztonsági őrök a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínén, Fokvárosban. Időközben Johannesburgban a buszvezetők is munkabeszüntetést tartottak.

A helyi rendőrség Fokvárosban és Durbanben is átvette a stadionok és környékük biztosítását. A vb szervezői azért kérték a hatóság segítségét, mert a szolgálatot teljesítő biztonsági őrök a munkáltatójukkal folytatott vita miatt elhagyták posztjaikat.
A szervezőbizottság szerint az incidens nem befolyásolja a hétfő esti, Olaszország-Paraguay mérkőzés megrendezését, amely magyar idő szerint 20:30 órakor kezdődik.
"Tiszteletben tartjuk a munkavállalók jogait, de nem tudjuk elfogadni, hogy a meccsnapokon akadályokat gördítenek a munkánk elé" - mondta Danny Jordaan, a szervezőbizottság elnöke.
Eközben több száz szurkoló maradt tömegközlekedési eszköz nélkül, amikor a Hollandia-Dánia összecsapás után a johannesburgi buszvezetők rögtönzött sztrájkot tartottak.

A sofőröknek az a problémájuk, hogy a munkáltatójuk nem tájékoztatta őket az esetleges túlórákról, amelyeket a vb közben kell ledolgozniuk. A helyi tömegközlekedési vállalat igazgatója szerint folyamatosan tárgyalnak a buszvezetőkkel, közben megteszik a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a drukkerek városon belüli utazását megoldják.

Rovatok