Index Vakbarát Hírportál

Van Nistelrooy egyelőre nem kerettag

2010. május 4., kedd 09:10

Kimaradt a jövő héten öt napra világbajnoki edzőtáborba vonuló holland válogatottból Ruud van Nistelrooy, a Hamburger SV labdarúgója. A 33 éves támadó jó formában volt az elmúlt időszakban, ennek ellenére Bert van Marwijk szövetségi kapitány egyelőre nem számol vele, miközben két csapattársának, Eljero Eliának és Joris Mathijsennek küldött meghívót. Ez azt jelenti, hogy a korábban a Manchester Unitedben és a Real Madridban is futballozó csatár már csak akkor utazhat a dél-afrikai világbajnokságra, ha valaki sérülés miatt kidől a sorból. Van Nistelrooy a 2008-as Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot, a közelmúltban azonban jelezte, hogy ismét rendelkezésre állna.

"Jövő keddig győzhet meg arról, hogy megfelelő fizikális állapotban van - idézte van Marwijkot a De Telegraaf című napilap keddi száma. - Segítőimmel együtt több találkozóját megnéztük, ezek alapján úgy döntöttünk, nem lenne hasznos, ha az első közös táborozásra behívnánk őt, ez azonban nem jelenti azt, hogy semmi esélye sincs."

A hollandok 26-os keretéből egyelőre hiányzik a Bajnokok Ligája-döntőre készülő Bayern München, illetve Internazionale három sztárjátékosa, Mark van Bommel, Arjen Robben és Wesley Sneijder, csakúgy, mint a klubjában más fontos mérkőzések előtt álló Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan) és Rafael van der Vaart (Real Madrid).

Rovatok