Index Vakbarát Hírportál

Eto'o Kamerun nagy erénye és hátránya

2010. június 14., hétfő 14:41

Kamerun még sosem győzte le a Japánt, elsősorban a támadójátékukon kell javítani, hogy most sikerüljön. Az ázsiai csapat viszont még sosem nyert vb-meccset a kontinensen kívül, most nagyon fogadkoznak.

A komplett kameruni válogatott Eto’o kiszolgálására van felépítve, ez a legnagyobb erényük és hátrányuk is egyben.

A védelem igazából csak papíron tűnik erősnek, de sok afrikai csapattal ellentétben legalább kiváló kapusuk van Kameni személyében.

Erő és fegyelem jellemzi a csapatot, a legjobb helyzetkihasználásukra lesz szükség, hogy eredményesek legyenek, hiszen kreativitásuk elmarad az európai vagy dél-amerikai csapatoktól. Hajlamosok a túlzott keménységre, a fegyelmezetlenségekre, egy ostobaságon elmehet a győzelem.

Samuel Eto’o a selejtezőkön kilencszer volt eredményes, talán a torna legcélratörőbb csatára. Állandó gólveszélyt jelent, helyzetkihasználása legendás, a tét pedig csak pozitívan hat rá. A legjobb korban van, hogy igazán nagyot alkosson a válogatottal.

A japánok rövid passzokra, kényszerítőkre épülő egységes csapatjátékot nyújtanak, sok mozgással. Fizikális hátrányuk miatt a labdát rendszerint próbálják a földön tartani. Remek egyensúly áll fenn a csapatrészek között, a selejtezőkben összesen tizenegy játékos szerzett gólt a védelemtől a csatársorig. A játékosok taktikai képzettsége viszont nem túl magas, ez különösen a védőkre igaz.

„Technikás játékosaim vannak, támadólag fogunk fellépni. Voltak problémáink az utóbbi időkben, de túl vagyunk a nehezén. Bízom benne, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani a meccsen, mindenképp győzni szeretnénk” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Okada Takesi.

Rovatok