Index Vakbarát Hírportál

Saláta Kornél: Szenzációsak lehetünk a vb-n

2010. június 2., szerda 11:12

Selymes Tibor és Nadj Albert után Saláta Kornél lehet a következő magyar, aki más ország válogatottjában világbajnokságon játszhat. A 25 éves Saláta majdnem Győrbe igazolt, de most a Slovan Bratislava középhátvédje, ott szúrta ki Wladimir Weiss kapitány.

Az egyetlen magyar játékos a dél-afrikai világbajnokságon a garamkövesdi - Esztergomtól öt kilométerre van - Saláta Kornél lesz. A Slovan Bratislava 25 éves középhátvédje középpályásként is bevethető, eddig háromszor állította be a csapatba Wladimir Weiss kapitány.

A lengyelek elleni októberi meccsen, az utolsó vb-selejtezőn játszott, mert eltiltottak voltak a keretben. Élete legemlékezetesebb meccse volt, amikor a havas pályán egy nagy öngóllal nyerve kijutottak a vb-re.

„Meglepett, hogy rám is számít a kapitány, nem vártam, hogy benne leszek a huszonhármas szűkített keretben. Két ok miatt: a keretben Kamil Kopunek mellett én vagyok az egyetlen, aki szlovákiai csapatban játszik. A másik, hogy a posztomon erős játékosok vannak, nem lesz könnyű bekerülnöm” – mondta az Indexnek a keddre szabad napot kapó játékos.

A 190 centi magas védőnek nem volt rossz szezonja a Slovanban, négy gólt szerzett 23 bajnokin. „Amikor korábban Besztercebányán vagy az Artmediánál játszottam, akkor is általában összejött 4 gól a szezonban.”

Szerdától Szencen lesz a válogatott keret, itt hangolódnak rá a Costa Rica elleni, szombati, pozsonyi válogatott meccsre. Vasárnapra pihenőt kapnak, hétfőn utaznak a vb helyszínére.

„Jó és egységes csapatunk van, erős a csapatszellem. Komoly csapatból, a Napoliból érkezik Hamsik, Skrtel Liverpoolban van. Elérhetünk valamit a világbajnokságon. Nehéz megmondani, hogy mit, mert Karhan kiesett, és a csatár, Vittek sem teljesen egészséges. Egy meccset még így is nyerhetünk, ha szerencsénk lesz, négy ponttal akár tovább is juthatunk. A futball amúgy sem működik szerencse nélkül. A továbbjutás szenzáció lenne. De mi erre a szenzációra készen állunk”.

A szlovákok június 15-én Új-Zélanddal játszanak, majd a paraguayi és a címvédő olaszok következnek.

Majdnem Győrbe került

"Bár szüleimmel magyarul beszélgetünk garamkövesdi otthonunkban, mindkét himnusz hallatán ugyanaz az érzés fog el" - nyilatkozta a delmagyarnak. Pályafutását majdnem Győrben folytatta pár éve, de hiába egyezett meg az ETO-val, az Artmedia nem engedte el.

Rovatok