Index Vakbarát Hírportál

Király 50 százalékos bércsökkentés előtt

2011. január 4., kedd 14:10

A 78-szoros magyar válogatott kapus, Király Gábor a szezon végén távozhat az 1860 Münchentől, de lehet, hogy már előtte is megfelezik a bérét.

Az ötmillió eurós deficittel gazdálkodó 1860 München futballistáitól a klub vezetői megvonták bérük tíz százalékát a szezon végén, ebbe bele is egyezett mindenki. Emellett is spórolni szeretnének, ezért többek közt Király Gábor keresetét is megfeleznék.

A kapus mind a 17 bajnokin védett, a Kicker osztályzatai alapján az egész liga nyolcadik legjobb játékosa, csapatából egyértelműen kiemelkedett. Egyébként is közönségkedvencnek számít, hiszen szürke melegítő nadrágjából rengeteget vásároltak a drukkerek.

A 34 éves kapus hajlandó módosítani szerződését, és kikerülhet belőle az a pont, hogy automatikusan meghosszabbítják, ha legalább 25 mérkőzésen véd.

Ha nem egyezik meg a vezetőkkel, a nyáron mindenképpen szabadon igazolhatóvá válik, mert egyébként is lejár a megállapodása. Kérdés, addig megkapja-e előre rögzített fizetését. Ha nem, akár már korábban is elmehet.

A tranfermarkt.de szerint Király a második legértékesebb játékosa a csapatnak, béréről nincs információ, de kikövetkeztethető: százezer eurós tételről van szó, ha feleznek.

Király 2009 nyarán érkezett a csapathoz, előtte a Burnley-nél már nem védett, ezért a Bayer Leverkusenhez került kölcsönbe2009 telén.

Rovatok