Index Vakbarát Hírportál

Új klubigazgatója is van már a DVSC-nek

2011. január 4., kedd 10:49

A januári felkészülést már komplett stáb kezdi el Debrecenben, a távozókat sikeresen pótolta a klub Szima Gábor elnök irányításával. A címvédő Loki hátránya nyolc pont a Videotonnal szemben a bajnokságban.

Az elmúlt évek legsikeresebb magyar futballcsapatától előbb Herczeg András edző, majd Bartha Csaba klubigazgató távozott 2010 végén, de már mindkét posztra megvan az utód.

Herczeg helyét a cseh Zdenek Scasny veszi át, a Testnevelési Egyetemre visszatérő Bartha feladatkörét Róka Géza, aki az MLSZ főtitkára volt. Rókát a Csányi Sándor vezette új elnökség főtitkárhelyettessé nevezte ki, munkaviszonya közös megegyezéssel szeptember huszadikán szűnt meg.

A Bessenyei György Tanárképző Főiskolán biológia-testnevelés szakon szerzett tanári, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemem jogi diplomát.

Várhatóan idén megszerzi a PhD fokozatot, a diplomamunkájának témája: Az európai közösségi jog hatása a sportszektorra, illetve nem EU-s intézmények az Unió döntéshozatalában – írja a klub hivatalos honlapja.

„Szima Gábor elnök úr először karácsony előtt keresett meg. Tárgyaltunk, és nagyvonalakban megbeszéltük a részleteket. Amikor az MLSZ-től eljöttem, azzal a kifejezett szándékkal tettem, hogy a labdarúgásban maradok. Nagyon tanulságos és felemelő kaland volt a szövetségnél dolgozni, de nagyon érdekes lesz az új feladatom is. Egészen más oldalról, méghozzá a klub oldaláról tekinthetek a magyar labdarúgásra. Az meg csak hab a tortán, hogy mindezt a legjobb magyar együttesnél tehetem meg. A feladatköröm sokrétű lesz. Elsősorban az MLSZ-szel, a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás, a nemzetközi ügyek kézbentartása, a klub körüli szerződések koordinálása, klubvezetés, de a kommunikáció, illetve a marketing feladatok irányítása is hozzám tartozik” – összegzett Róka.

Rovatok