Index Vakbarát Hírportál

Hodgson, takarodj a Liverpooltól

2011. január 6., csütörtök 14:44

A Liverpool edzője menthetetlennek tűnik, a szurkolók a klublengenda Dalglisht támogatják. Ancelotti talán kihúzhatja a Bajnokok Ligája kieséses szakaszáig, a Chelsea vezetői BL-sikert akarnak, de a tizenegy meccsen elért tíz pont így is végzetes lehet. A West Ham és a Villa trénere is veszélyben.

A Liverpool hetedik idegenbeli meccsét vesztette el, a Chelsea az utolsó Wolverhamptontól kapott ki a Premier Leagueben, Roy Hodgson és Carlo Ancelotti kispadja már eddig is veszélyben volt: előbbit már tényleg semmi nem mentheti meg, az olasz a BL kieséses szakaszában bizonyíthat, de már maga is csodálkozik, hogy még nem rúgták ki.

Ki legyen Hodgson utódja?

  • 600
    Dalglish
  • 280
    Benítez

Igaz, hogy a nyáron Geráéktól érkező Hodgson a szezon elejéhez képest jobban áll a Liverpoollal - kieső helyen is voltak -, de az összkép borzalmas: kilenc idegenbeli meccsükből hétszer kikaptak, húsz meccsen huszonöt pontot szereztek. Tizenkettedikek, a Bajnokok Ligáját érő hely innét már elképzelhetetlen, de az Európa Liga is veszélyben van.

Az új amerikai tulajdonos türelmetlen, a játékosként és edzőként is klublegenda Kenny Dalglish neve többször is szóbajött már, mellette vannak a szurkolók is, akik a Blackburn elleni meccsen a hazai táborral skandálták együtt a holnap kirúgnak rigmust. Az újabb bukás után az Anfield tégláira mázolták, hogy Hodgson, takarodj. A szurkolók másik volt kedvenc edzője, Rafa Benítez is munkanélküli, miután elküldték az Intertől.

Hodgsont csak a csapat közeljövőbeli menetrendje mentheti meg: a Manchester Uniteddel, aztán szintén idegenben a Blackpoollal játszanak, majd következik a derbi az Evertonnal, de valószínűbb, hogy a vezetőség ilyen sorozatnak inkább új edzővel megy neki.

Grant és Houllier is repülhet

Avram Grant, a Chelsea korábbi edzője most a West Ham kispadján ül, szerdán a nem kifejezetten erős Newcastletől kaptak egy ötöst, utolsóak a tabellán, mindössze négy meccset nyertek. Gerard Houllier az Aston Villával kieső, bár legutóbbi négy meccséből hármat bukott, a BBC legutóbbi értesülése szerint kap még egy esélyt.

Carlo Ancelottinak, a Chelsea olasz edzőjének sem sokkal jobb a helyzete, tavaly bajnok lett a csapattal, most ötödikek, tizenegy meccsen tíz pontot szereztek, ami bőven elég lehet a menesztéshez.

Kirúgják-e Ancelottit még a BL előtt?

  • 454
    Nem
  • 343
    Igen

Szerencséje, hogy Roman Abramovics tulajdonos idén valószínűleg már tényleg a Bajnokok Ligája-címre hajt, szinte biztos, hogy megvárja a februárban induló kieséses szakaszt. Utódjelölt egyelőre nincs, Ancelotti csodálkozik, miért nem rúgták még ki, de a Wolverhampton elleni vereség után azt nyilatkozta, nem fél, csak kicsit aggódik, mert nem jönnek az eredmények.

A Liverpool legközelebb vasárnap játszik a Manchester Unitednél az FA kupában, a Chelsea az Ipswich Townt fogadja ugyanabban a sorozatban.

Rovatok