Index Vakbarát Hírportál

Hotelét eladta, gyárát el fogja, edzőnek áll

2011. január 10., hétfő 09:41

A korábban két NB I.-es csapatot irányító Genzwein Ferenc idejébe újra belefér, hogy edző lehessen. A sikeres üzletember elvégezte a tanfolyamokat, Vecsésen az egykori kapitánnyal akar előretörni.

17 éves kihagyás után edzősködik újra Genzwein Ferenc, hétfőtől a másodosztályú Vecsést irányítja. Decemberben nevezték ki, a játékosoknak már bemutatkozott az évadzáró vacsorán, szakmai stábját is kijelölte: pályaedzője a korábbi kapitány, Glázer Róbert lesz.

„Talán nem hangzik nagyképűségnek, ha azt mondom, engem akartak a kispadra, mert három meccsel a szezon vége előtt már felkértek, hogy vegyem át az irányítást. Jeleztem, szezon közben még egyetlen csapatot sem vettem át, pedig tavaly az élvonalból is kerestek, de akkor is nemet mondtam. Ezért akkor Détári Lajos barátom, a klubigazgató ült a kispadra, majd a szezon félidejében természetesen elfogadtam az ajánlatot. Dömével 25 éve ismerjük egymást, Görögországban, Olaszországban is voltam kint nála, amikor még futballozott” – mondta az 54 éves edző.

Genzwein ausztriai szállodáját már eladta, a sörgyárát (Ilzer) is hamarosan értékesíti, és végre marad ideje a futballra.

„Nekem ez a hobbim, és most végre maradt időm rá. Tavaly is volt ajánlatom Olaszországból, a harmadik ligából, de akkor egyszerűen nem tudtam összehangolni az elfoglaltságaimmal. Motivált vagyok, tele ambícióval, tavaly kaptam meg a pro licencet, sokat tanultam az elmúlt öt vagy hat évben. Remélem, ez majd a pályán is meglátszik, és ha napokon belül sikerül három játékost igazolni, egyáltalán nem reménytelen, hogy 9.-ről az ötödik vagy a hatodik helyet elérjük.”

A Vasasnál és a Stadlernél is megforduló Genzwein arra nem reagált, hogy neki, igen jómódú üzletemberként is sokkal fontosabb a futball, mint a harmincas éveik elején járó edzőknek, sokkal több alázat van benne.

„Nem akarok megbántani senkit, a múltba se akarok visszatekinteni, mondjuk azt azért meg kell jegyezni, ha ennyire szilárd és határozott véleménye volt az elődömnek Détári magánéletéről, akkor miért csak a leváltásakor hozakodott elő vele? Miért nem korábban? Ez a furcsa történet csak őt minősíti” – jelentette ki Genzwein (Kántor Attila menesztése után alkoholizmussal vádolta Détárit, a klubelnök cáfolta).

Az elmúlt tizenhét évben, amíg távol volt a kispadtól, néhány dolog megváltozott „A játék felgyorsult, a játékrendszerek változtak. Szakmailag ez a legfontosabb, képben vagyok, rengeteg meccset néztem nem csak itthon, külföldön is a helyszínen. Azt is érzékelem, hogy az új MLSZ-vezetés meg akarja változtatni a közeget. Ez is közrejátszik abban, hogy most tértem vissza, de még inkább az, hogy a Vecsés, a barátok hívtak, és rendkívül hiányzott a futball.”

Rovatok