Index Vakbarát Hírportál

Igazságtalan, hogy Messié az Aranylabda

2011. január 11., kedd 13:39

A madridi Marca olvasói nem az argentinnek adták volna, az olaszok értetlenkednek, az angoloknak tökmindegy, alig írnak róla.

Spanyolország és Olaszország felháborodott Lionel Messi második Aranylabda-sikerén, újságjaik nem a nyertest ünneplik, hanem Xavit és Iniestát sajnálják.

A legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca internetes szavazóinak kétharmada szerint igazságtalan, hogy a FIFA-Aranylabdát két spanyolt megelőzve az amúgy szintén a Barcelonában futballozó argentin Lionel Messi nyerte el.

A Marca szerint Messi kétségtelenül a világ legjobb játékosa, de a 2010-es Aranylabdát az argentinnál ezúttal jobban megérdemelte volna a világbajnok spanyol válogatottat irányító Xavi vagy Iniesta.

A spanyol lap címoldalán hozta az előzetesen a vb-aranyat érő gól szerzőjének, Iniestának a végső győzelmét megjósoló olasz La Gazzetta dello Sport vezércikkét FIFA-szavazás végeredményéről: "Messi? Nooo!"

Az ugyancsak madridi AS azt írta, "Spanyolország nagyon dühös".

A Gazzetta szerint a FIFA elértéktelenítette a világbajnokságot, mivel az ott legsikeresebb futballisták helyett az általános képességeket vette figyelembe, ezért adta Messinek a trófeát.

A FIFA év csapatába hat spanyol játékos került - Casillas, Puyol, Piqué, Iniesta, Xavi, David Villa -, de az év edzője sem a világbajnok Vicente Del Bosque, hanem az Interrel tavasszal BL-t, bajnokságot és kupát nyerő José Mourinho lett.

Anglia teljesen közömbösen fogadta Messi sikerét, csak a The Sun említette meg, hogy az év csapatában nem hogy angol, még Premier League-játékos sincs. Az Independent, a Guardian és a Telegraph egy rövid cikkben számolt be az Aranylabdáról valahol weboldala közepén. Vezetőben mindenhol Kenny Dalglish liverpooli visszatéréséről írtak.

Rovatok