Index Vakbarát Hírportál

2 kapott gól után nem nyert a Liverpool

2011. január 16., vasárnap 18:16

A Premier League mindhárom mai rangadója döntetlennel végződött. A Liverpool továbbra sem tud nyerni, hiába váltotta Roy Hodgsont Kenny Dalglish. Az új edző harmadik mérkőzésén is nyeretlen maradt, de a mostani döntetlen legkevésbé rajta múlt. A Manchester United gólt sem rúgott, mégis megőrizte veretlenségét, és vezeti a bajnokságot.

Három nagy múltra visszatekintő rangadót rendeztek a Premier League vasárnapi játéknapján.

A liverpooli örökrangadón az FC Liverpool az Evertont fogadta az Anfield Roadon. A Liverpool nemrég kinevezett vezetőedzőjének ez volt a harmadik mérkőzése, az előző kettőn nem tudott nyerni, ezért is volt különös tétje a mérkőzésnek.

A Liverpool a mostani szezon gyenge teljesítményének köszönhetően a kieső zónát már elkerülte, de csak pár pontnyira volt tőle.

A 215 örökrangadóról két kulcsjátékos is hiányzott a Liverpool-ból Gerrard eltiltás, Carragher sérülés miatt. Ő 2002 februárja óta minden rangadón ott volt.

A mérkőzést a Liverpool kezdte jobban, Torres már az első percben helyzetbe került, de Howard könnyen védte a lövését. Az első negyedórát követően egyre nagyobb lett a hazai fölény. Torres a 17. percben hagyott ki óriási helyzetet, a bal szélen kilépett, de lapos keresztlövése a kapufát találta el. A kipattanót a középen érkező Kuyt bombázta fölé.

A 29. percben azonban sikerült vezetést szerezni a Poolnak. Kuyt két lövését még nagy bravúrral védte Howard, de harmadjára Meireles már betalált az Everton kapujába.



Egy perccel később Maxi Rodriguez került helyzetbe, de Howard megint nagyot mentett.

A második félidőben az Everton kezdett jobban, egy perc alatt egyenlített: Distin fejelt a kapuba. Johnson hiába ugrott, már csak a gólvonalon belül ért a labdába. Az Everton továbbra is lendületben maradt, második góljukat azonban szabálytalanság előzte meg. Anichebe a földre döntötte Kellyt, de a bíró tovább engedte. Osman a középen érkező Beckfordhoz passzolt, aki Reina mellett a hálóba gurított.

Az Everton szurkolók, ekkor már Dalglish-nak énekeltek: "Holnap reggelre ki leszel rúgva."

A Liverpool próbálkozott, de játékuk nem volt elég átütő, már csak büntetőből tudott egyenlíteni, Kuyt volt eredményes.

A birminghami város rangadón a City és az Aston Villa játszott. A két csapat nem bírt egymással, és két hátvéd által szerzett góllal, egy-egy lett a végeredmény. A 49. percben Johnson szerzett vezetést a Citynek, majd a 73. percben Collins egyenlített.



A két szomszédvár, a Sunderland és a Newcastle rangadóján is döntetlen született. Gyan az utolsó pillanatban, már a ráadás 3. percében mentett pontot a hazaiknak, Nolan az 52. percben szerzett vezetést.

A Tottenham-Manchester United mérkőzés is döntetlenre végződött, de még gól sem született, a 74. perctől tíz emberrel játszó MU ezzel a döntetlennel 21 mérkőzés óta veretlen Premier League-ben és vezeti a bajnokságot a két meccsel többet játszó Manchester City előtt. Az egy meccs előnyben lévő Arsenal két pont különbséggel a harmadik.

Rovatok