Index Vakbarát Hírportál

Elcsúszott, így rúgta be harmincról

2011. január 20., csütörtök 14:28

Az Ajaxnak győzelmet, a Leeds-nek csak esélyt hozott a távoli bomba.

Az FA-kupa harmadik körében a Leeds United az Arsenalt fogadta újrajátszáson, a magasabb osztályban játszó vendégcsapat Nasri ötödik percben szerzett góljával gyorsan előnyt szerzett.

A 35.-ben Sagna is betalált (0-2), a Leeds két percel később válaszolt Bradley Johnson hatalmas bombájával, és visszajött a párharcba. Johnson 30 méterről lőtte ki védhetetlenül a jobb felső sarkot, miután letették neki lövésre a labdát. A Leeds-nek még kétszer volt hatalmas helyzete, de hibáztak játékosai, végül Van Persie 76. percben szerzett fejesgólja eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást.

Az Arsenal győzelmével az egyetlen angol csapat, amelyik még mind a négy nagy sorozatban (Bajnokok Ligája, FA-kupa, Ligakupa, bajnokság) versenyben van.

A holland első osztályban az Ajax a Feyenoorddal játszott. A Feyenoordban bemutatkozott SImon Krisztián, a kezdőbe jelölték, és végig is játszotta a mérkőzést.

Az Ajax a védő Alderweirdeld bombájával sokkolta a 31. a vendégeket, az ötösön kint álló kapus mellett 35 méterről a rövid sarkot lőtte ki a hátvéd. Elcsúszott a lövés pillanatában, ha nem teszi, lehet, hogy nem lett volna ilyen pontos a bombája. A 77. percben Sulejmani büntetőjével 2-0-ra nyert az Ajax.

Az Ajax a harmadik, a Feyenoord a 13. a holland bajnokságban.

A francia ligakupa elődöntőjében a marseille-i Gignac a 68. percben a kapuból kimozduló Auxerre kapus felett emelt át 20 méterről, ezzel 2-0-ra nyert a Marseille, ami a Montpellier-vel játssza a döntőt.

Rovatok