Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen gólok Maradonáék meccsén

2011. január 20., csütörtök 16:28 | aznap frissítve

Maradona és Valderrama öregfiúk meccsen játszott egymás ellen: 50 évesen is tudnak rúgni, negyvenéves társuk még ollózik is.

Két legendás játékos, Diego Maradona és a kolumbiai Carlos Valderrama játszott egymás ellen az argentin Mar de Platában rendezett teremfutballtorna öregfiúk gálamérkőzésén.

A jellegzetes hajviselete miatt is sztárrá vált, 49 éves Valderrama szinte semmit sem változott, ma is nagyon megy neki a játék, ő még 2004-ben is aktív játékos volt az amerikai ligában (MLS). Maradona már 1997-ben visszavonult, de rúgótechnikája a régi.

Az 50 éves Maradona most sem mozgott túl sokat az 5-5-re végződő mérkőzésen, két gólpasszt azért így is kiosztott, és egy lapos, balos és hajszál pontos lövése azért beakadt.

A meccs második legnagyobb gólját Valderrama rúgta, védhetelenül bombázott a bal felső sarokba, a labda az alsó hálótartóról kipattant, de a bíró megadta a gólt.

A legszebb találat az idén 40 éves Victor Aristizabalé, szenzációsat ollózott.

Valderrama és Maradona nagypályás válogatottként csupán egyszer játszott egymás ellen, az 1987-es Copa America bronzmeccsén Kolumbia 2-1-re verte Argentínát. Akkor sem Maradona, sem Valderrama nem rúgott gólt.

Maradona az esemény előtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy egy csapat sem hívta őt edzőnek, és már ő sem akar leülni többé a kispadra.

Rovatok