Index Vakbarát Hírportál

250 millió euró: az angol futball bolond

2011. február 1., kedd 14:45

A húsz első osztályú angol futballklub összesen 250 millió eurónál is többet költött, a Liverpool eladta Torrest, de helyette két támadót is megszerzett, a Chelsea portugál védőért adott harmincmilliót.

Összesen több mint negyedmilliárd eurónak megfelelő összeget költöttek
az angol Premier League klubjai a januári átigazolási időszakban.

A legdrágább, rekordösszegért megvásárolt futballista a spanyol Fernando Torres volt, akiért hétfőn 50 millió fontot fizetett a
Chelsea. A brit csúcsot jelentő - 59 millió eurós (körülbelül 16,1
milliárd forint) - megállapodás részeként az Európa- és világbajnok
csatár 2016 júniusáig írt alá a klubhoz, amely - ugyancsak hétfőn - leszerződtette a portugál Benfica brazil védőjét, David Luízt is, érte a helyi média értesülései szerint 30 millió eurót fizetett.

Torres eddigi csapata, a Liverpool is sokat költött: szintén hétfőn, a pár óráig ugyancsak brit rekordot jelentő 35 millió fontért (40 millió euró) szerezte meg az angol válogatott csatárt, Andy Carrollt a Newcastle Unitedtől, múlt pénteken pedig a holland Ajax uruguayi válogatott támadóját, Luiz Suarezt vásárolta meg nagyjából 31 millió euróért.

"Őrület, az angol futball megbolondult. Mennyit adtak volna Cristiano Ronaldóért, ha most vált klubot? Biztosan 100 millió fölött, az árak elszálltak" - twittelte Rio Ferdinand, a Manchester United védője.

A labdarúgás történetének eddigi legdrágább átigazolása a portugál
válogatott Cristiano Ronaldo volt: a spanyol Real Madrid
2009-ben 94 millió euróért vette meg a támadót a Manchester Unitedtől.

Rovatok