Index Vakbarát Hírportál

Itt nem kellene emelgetni, jó?

2011. február 10., csütörtök 12:56 | nyolc éve frissítve

A brazil Hernanes a vb-döntő legdurvább mozdulatát másolta le, Almeida két méterről, üres kapura hibázott, Cech cselezett, de csapattársa elbénázta, így félpályás góllal büntették a horvátok. Sneijder nagy kapásgólt rúgott a szerdai barátságos meccseken.

Látványos edzőmeccsek voltak szerdán világszerte, a nagy gólok mellett óriási kihagyott ziccer és piroslap is előfordult.

A portugál Hugo Almeida vezetést szerezhetett volna az argentínok ellen, de a Cristiano Ronaldo lövése után kipattanó labdát kétméterről is mellé lőtte. Aztán igyekezett eljátszani, hogy lökték, és büntetőt reklamált.

Petr Cech, a Chelsea háromszoros angol bajnok kapusa a horvátok elleni találkozón kezdett cselezgetni. Messzire kijött a kapujából, megoldotta, jól is passzolt, de csapattársa ügyetlenül vette át a labdát, szerelték, és Ilicevic majdnem félpályáról a kapuba ívelt. Ezzel lett 4-2 a horvátoknak.

A francia válogatott Benzema góljával verte a brazilokat, a Real Madrid csatárát még az első félidőben durván lekungfuzták, Hernanes mozdulata a világbajnoki döntő egyik legemlékezetesebb pillanatát idézte. Akkor de Jong Xabi Alonso mellkasába rúgott, és megúszta sárgával, a brazil most - helyesen - egyből pirosat kapott. Még akkor is, ha ez csak egy sima barátságos meccs volt.

Az Interbe hosszú sérülés után viszatérő holland Wesley Sneijder az osztrákoknak lőtt hatalmas kapásgólt, egy csel után vágta be a léc alá a kényszerítőt. Hollandia 3-1-re nyert.

Rovatok