Index Vakbarát Hírportál

Provokálták, ezért köpött arcra Lavezzi

2011. február 13., vasárnap 15:21

A Napoli az olasz bajnokság 25. fordulójában Cavanii duplájával, 2-0-ra verte az AS Romát. A meccs mégsem Cavani két góljáról maradhat emlékezetes. A napolis Lavezzi a kamerák előtt arcon köpte a római Rosit egy szóváltás lezárásaként.

Az első félidőben egy római támadásnál Ezequiel Lavezzi Aleandro Rosit fogta a pálya közepén. A labda a közelükben sem volt, mégis összekaptak valamin.

Lavezzi a maga részéről egy köpéssel intézte el az ügyet. Rosi nem torolta meg a nyilvánvaló sporszerűtlenséget, és a meccs közben a bírók sem észlelték, mi történt. Csak a meccs után kapott nagyobb hangsúlyt az ügy. Csapattársa, Marco Casetti jelezte a játékvezetőknél az esetet.


A köpésről a Napoli edzőjét, Walter Mazzarit is megkérdezték a meccs végén. Ő egyszerre elítélte és megvédte játékosát.

"Beszéltem már vele, ő azt mondta, hogy provokálták, és az ellenfele is nyakon köpte, és ezért úgy érezte válaszolnia kell. Szerintem rosszul tette, de játékosként én is éltem már át hasonlót. Könnyen dühbe gurulhatsz, és elvesztheted a fejed, ha ilyesmi történik.

Lavezzit valószínűleg a köpésért három mérkőzésre tiltják el.

A meccset Cavani döntötte el. A második félidő végén büntetőt rúghatott. A jobb kapufáról a labda átpattant a baloldalra, majd kijött a kapuból. Cavani biztos, ami biztos, még rárobbant a labdára és bevágta a hálóba.

A gól azonban így érvénytelen lett volna, mert a tizenegyest rúgó játékos kétszer nem érhet egymás után a labdába. A rómaiak ezért reklamáltak is, szerintük a kapufáról jött ki a labda, de jól látható, hogy az már a hálóról pattant vissza, vagyis a gól után.

A Napoli a Milant üldözi, a második a bajnokságban, három ponttal leszakadva. Az este rangadót játszó Inter megközelítheti a Napolit, a Roma csak hetedik.

Rovatok