Index Vakbarát Hírportál

Megkérdeztem, elrúghatom-e, rábólintott

2011. február 25., péntek 11:29

Az PSV Dzsudzsák Balázs vezérletével legyőzte a Lille-t és a legjobb 16 közé jutott az Európa Ligában. A szélső gyönyörű szabadrúgásgólja mellett gólpasszt is adott.

A Lille Frau 22. percben lőtt góljával vezetett, és (az első meccs 2-2-je miatt) továbbjutásra állt, egészen az 55. percig.

Egy PSV-szabadrúgásnál Dzsudzsák nem kérte a 9 méter kimérését a játékvezetőtől (ha kéri, meg kellett volna várnia a sípszót), a felkészületlen franciák ellen a gyors döntés gólt hozott.

„Amikor letettem a labdát, láttam, hogy a kapus a bal kapufánál áll, a sorfalat igazgatja. Gyorsan megkérdeztem a bírót, elrúghatom-e, rábólintott; ez volt a legokosabb megoldásom. Érzem, minden héten bizonyítanom kell, hogy megérdemeltem a szerződéshosszabbítást. Ezért is jönnek jól ezek a különleges pillanatok."

A PSV mindkét mérkőzésen hátrányból jött vissza a meccsbe, ez Dzsudzsákéknak is nagy lökést adott: "Óriási elégtétel, hogy kiejtettük a francia bajnokság listavezetőjét, amely a mérkőzés hajrájában már a legjobb játékosait is bevetette. Megkönnyebbültünk, hogy továbbjutottunk, nagyon várjuk már a folytatást" – nyilatkozta az nso-nak.

A 16 között a Glasgow Rangers lesz a PSV ellenfele.

Rovatok