Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo telivér, de a legjobb Marcelo

2011. február 26., szombat 11:27

Unokája második születésnapjára érkezett Madridba az évszázad játékosának választott Diego Maradona, a Marcának adott exkluzív interjúban vejéről, az atleticós Sergio Kun Agüeróról, Mourinhóról, Ronaldóról és Marcelóról is beszélt.

"Kunt már a Real Madridban látom, és azt is, hogy megkapja az Aranylabdát, bár Messi szintjét igen nehéz lesz elérnie. Nagyon keményen dolgozik, az biztos" - mondta vejéről a nyáron az argentin válogatottat a vb-n irányító Maradona.

José Mourinho és Pep Guardiola is szóba került, ha ő klubelnök lenne, a portugált szerezné meg inkább. "Ha Mourinho annyi ideje lesz Madridban, mint Pep a Barcánál, sokkal kiegyenlítettebb lesz a Real Madrid-Barcelona-párharc."

Cristiano Ronaldo is dicséretet kapott, Maradona egy telivérhez hasonlította, ami sosem veszít, ő az egyik olyan játékos, akit szívesen edzene. A spanyol liga legjobb futballistájának mégsem Agüerót, Messit vagy Ronaldót tartja, hanem Marcelót, a Real Madrid brazil balhátvédjét/szélsőjét, de azt már nem árulta el, miért.

A Bajnokok Ligája-győzelemre a Real Madridot, a Barcelonát és a Chelsea-t mondja a legesélyesebbnek.

Maradona 2008. decemberében lett argentin szövetségi kapitány, a dél-afrikai világbajnokságra csak nehezen jutottak ki, nem ment igazán a játék. Ott a torna elején jók voltak, de aztán a németek elleni megalázó 4-0-lal búcsúztak a nyolc között.

Rovatok