Index Vakbarát Hírportál

Megszokott potyáit is felülmúlta az Arsenal

2011. február 27., vasárnap 19:11

2005 óta nem nyert semmit az Arsenal a francia Arsene Wengerrel, ezért is készült kettőzött erővel a Birmingham City elleni Ligakupa döntőre.

A második percben óriási szerencséje volt a londoni csapatnak a Wembleyben, mert Bowyer ziccerben lépett ki, a kapus (Szczesny) elhúzta a lábát, a bíró azonban megállította egy másodperccel korábban a játékot, igaz tévesen, mert nem volt leshelyzet.

Zigic közeli fejessel vezetéshez juttatta az esélytelenebb csapatot, majd az Arsenal egyenlített - van Persie fejezett be egy szép támadást -, és a második félidőben ugyan egy kapufát elért a City, sorra hagyta ki helyzeteit az Arsenal.

Volt időszak, amikor Foster kétpercenként mutatott be bravúrt, Nasri és Arsavin többször tesztelte a kapust.

Amikor már mindenki a hosszabbítást várta, az utolsó előtti percben Koscielny és Szczesny kapus összehozott egy mulatságos gólt, bár a londoni drukkerek ettől sokkal inkább megdermedtek.

A védő nem rúgta el a labdát a felívelés után, mindez megzavarta a kapust, akinek a kezéből kiperdült a labda, a nigériai Martinst nem zavarta meg a helyzet, könnyen bepasszolta az üres kapuba.

Utána már nem volt idő a válaszra, a Birmingham története második kupasikerét érte el 1963 után, akkor az Aston Villát verte.

Rovatok