Index Vakbarát Hírportál

Rooney: Ez életem legrosszabb szezonja

2011. március 1., kedd 10:14

Zsarolta a klubját, csalta a feleségét, megsérült, büntetőt rontott. A statisztikája így is átlagon felüli.

A Manchester United és az angol válogatott csatára, Wayne Rooney az elmúlt idényben 50 meccsen 40 gólt szerzett, kiemelkedő teljesítményével csapatának vezére volt, akkor is rúgta a gólokat, amikor társainak nem ment.

Jött viszont egy csalódást keltő világbajnokság, sérülések sorozata, kiderült, hogy megcsalta terhes feleségét, aztán a balhé a szerződéshosszabítása körül, ami azzal kezdődött, hogy megzsarolhatta a klubját a fizetésemelésért.

Azóta állandó nyomás alatt kell bizonyítania a szurkolóknak, ráadásul a bulvárlapok állandó főszereplője a balhéi miatt. Fejben mélypontra került, december közepén az Arsenal ellen büntetőt rontott, hónapokig nem lőtt gólt.

Az elmúlt néhány meccsen látszólag önmagára talált, a Manchester Citynek berúgta élete gólját, most hétvégén is gólpasszt adott és betalált, de aki látta a meccseket, tudja, magához képest kifejezetten gyengén futballozott mindkétszer. Ráadásul legutóbb már a 8. percben ki kellett volna állítani, de megúszta.

"Nagyon nehéz ez a szezon nekem, mondhatnám, életem legrosszabbja. Nem akarom átélni még egyszer, ami az őszi átigazolási szezonban történt. Jól döntöttem, hogy itt maradtam, mert ez a csapat még mindig képes kupákat nyerni. A gólom a Citynek óriási lökést adott, nagyon fontos mérkőzés volt - idézte Rooneyt az ESPN. - Idén több apró sérülést is összeszedtem, meccseket hagytam ki, de ez akár pozitívum is lehet. Az idény vége felé a legtöbb játékos már fáradt vagy sérült, én viszont frissnek érzem magam. Szeretnék jól teljesíteni a bajnokság legfontosabb meccsein. “

Lehetősége lesz a bizonyításra, kedden a Chelsea-hez mennek, ahol közel kilenc éve nem nyertek, vasárnap pedig a Liverpoollal játszanak, szintén idegenben.

"Szörnyű idegenbeli meccseink voltak a Chelsea-nél, szerintem még soha nem is nyertem ott. Rossz emlékeim vannak onnét, náluk sérültem meg a 2006-os VB előtt. Meglepő, hogy ennyire le vannak maradva a tabellán, de nem írnám le őket“ - nyilatkozta a kedd esti rangadó elé Rooney. (A Chelsea ötödik a bajnokságban tíz ponttal a United mögött.)

Bármennyire is szörnyű a szezonja, a statisztikái jók: 18 PL-meccsen a hat gól nem sok egy csatártól, viszont a 11 gólpassz magasan átlagon felüli. Csak csapattársa, Nani adott ennél többet, 14-et.

Rovatok