Index Vakbarát Hírportál

Jézus, és ezek után is hetente fújhat

2011. március 2., szerda 11:04

Dühöngött a Manchester United edzője a Chelsea elleni vereség után.

A Manchester United kilenc éve képtelen nyerni a Chelsea ellen idegenben, a keddi bajnokin 2-1-re kapott ki. Sir Alex Ferguson, a manchesteriek edzője Mark Atkinson játékvezetőt hibáztatja, David Luizt ki kellett volna állítania. Tavaly is ő vezette a rangadót, akkor is kikaptak.

"Egy ilyen meccs előtt azt reméled, sportszerű bírót kapsz. Normális játékvezetőt akartunk, de nem kaptuk meg. Már a kezdés előtt rossz érzésem volt, mert megint ő vezethetett. Ott áll hat méterre tőlük, és nem csinál semmit. Ráadásul Luiz előtte Hernandezzel is elbánt, nem értem, hogy maradhatott a pályán" - dühöngött Ferguson.

David Luiz a 75. percben ment bele Rooneyba, mikor a labda már ott sem volt, a második sárgája lett volna.

"Jézusom, és ezek után is hétről hétre meccseket vezethet" - zárta le a meccset Ferguson, valószínűleg ezzel a mondatával idegesítette fel annyira a futballszövetséget, hogy vizsgálatot indítson ellene.

Atkinson eddig tizenkét meccset vezetett a Chelsea-nek a Stamford Bridge-en, tizenegyszer a hazaiak nyertek. A Chelsea-Unitedet tavaly is ő fújta, Fletcher szabálytalansága után szabadot ítélt, Terry befejelte, bár Drogba valószínűleg lesen állt, a bíró megadta a gólt. Így lett 1-0.

Atkinson most a hosszabbításban Vidicsnek - teljes joggal - kiosztotta a második sárgát. Rio Ferdinand és Jonny Evans sérült, a Liverpool elleni bajnokira így egyetlen középső védője marad Fergusonnak.

Ancelotti nem kommentálta különösebben David Luiz esetét, csak annyit mondott: "kicsit talán szerencséje volt", hogy nem küldték le, elégedett volt az egyenlítő gólt szerző brazil védővel.

A United továbbra is vezeti a bajnokságot, négy pont előnye van az Arsenal előtt, de Wengerék eggyel kevesebb meccset játszottak. A Chelsea szintén, de Drogbáék tizenkét ponttal vannak lemaradva.

Rovatok