Index Vakbarát Hírportál

Szingapúrban ötmillió euróval fogadtak az ismeretlen magyar bírók bundameccsére

2011. március 9., szerda 14:35

A német Stern információi szerint szingapúri mérkőzésszervezője (Santia Raj) volt annak a két törökországi válogatott meccsnek február elején, amelyiken indokolatlanul sok tizenegyest ítélték meg.

A Bulgária-Észtország 2-2-es barátságos találkozót a hazai harmadosztályban bíráskodó Lengyel Kolos, Csák János és Selmeczi Krisztián vezette, mind a négy találat büntetőből született.

Ilyen meccset csak FIFA-bíró vezethet, a szövetségben álíltólag nem tudtak arról, hogy ilyen rangos meccsre mennek el az érintettek.

Az eset talán nem is derült volna ki, ha a bolgárok és az észtek nem furcsállják a tizenegyeseket, és nem teszik szóvá, hogy nem volt hasznuk a felkészülési meccsből (előtte a Lettország-Bolívia meccsen is három büntetőt volt, így lett 2-1, más bírók vezették, de a mérkőzésszervező ugyanaz).

Szingapúrban ötmillió euróval fogadtak a meccsre, egyelőre nem tudni, mire, de a döntetlen körülbelül háromszoros pénzt hozott, a legalább négy gól is körülbelül ekkorát. Ha arra fogadtak, hogy lesz legalább egy büntető, máris tízszeres a nyeremény. A szervező, aki a válogatottak szállodáját és fellépését is fizette, akár tízmilliós haszonnal is zárhatott.

Rovatok