Index Vakbarát Hírportál

A PSV még sosem vert skót csapatot

2011. március 10., csütörtök 11:28

Két magyarnak lehet drukkolni a Európa Liga nyolcaddöntőinek első meccsein: a PSV a skót Rangerst fogadja, a Zenit a holland Twente vendége lesz.

Dzsudzsák Balázsék elszántan várják a Rangers elleni meccset, a PSV esélyes a továbbjutásra, és van miért visszavágni a skótoknak. A két csapat eddigi négy meccséből egyet sem nyertek a hollandok: 1999-ben a Rangers oda-vissza megverte a BL-ben a PSV-t, 1978-ban a glasgow-i 0-0 után 3-2 lett Eindhovenben.

Pocsék a PSV skótok elleni mérlege, a három hazai meccs mindegyikét bukták eddig. Dzsudzsák biztosan pályára lép, ez lesz a 37. európai kupameccse, eddig nyolc gólt lőtt.

A Twente az előző körben a Rubin Kazanyt már kiverte, most sokkal nehezebb feladat következik, a Zenit látogat Enschedébe. Huszti Szabolcs minden bizonnyal a kispados lesz, ahogy a hétvégi orosz Szuper Kupa döntőben is, amelyet csapata 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva ellen. A Twente öt veretlen európai kupameccsel várja csütörtök esti találkozót.

Nem ez lesz az egyetlen holland-orosz párharc, Amszterdamban a Juhász Roland Anderlechtjét kiverő Ajax a Szpartak Moszkvát fogadja. A legjobb 16 között a hollandok és az oroszok mellett a portugáloké a legtöbb csapat, 3-3 klubjuk van még versenyben.

A Liverpool már csak az Európa Ligában nyerhet idén valamit. A Braga ellen idegenben is esélyesebb az egyre jobb formába lendülő angol csapat. Nehezebb feladata lesz a Manchester Citynek, a Dinamo Kijevhez utazik, az ukránok a BL-ben már bizonyítottak. A Dinamo az EL-ben hat meccs óta nem kapott ki, a City viszont az utolsó három idegenbeli meccséből egyet sem nyert meg, Poznanban kikapott, a Juventus és az Airsz ellen döntetlent játszott.

Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz)-FC Porto (portugál) 19 ó

PSV Eindhoven (holland)-Glasgow Rangers (skót) 19 ó

Bayer Leverkusen (német)-Villarreal (spanyol) 19 ó

Braga (portugál)-FC Liverpool (angol) 19 ó

Benfica (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 21:05 ó

Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester City (angol) 21:05 ó

Twente (holland)-Zenit (orosz) 21:05 ó

Ajax Amsterdam (holland)-Szpartak Moszkva (orosz) 21:05 ó

Rovatok