Index Vakbarát Hírportál

Ötlet és Ronaldo nélkül is nyert a Real

2011. március 12., szombat 22:42 | tizenhárom éve frissítve

A motiváltan játszó Karim Benzemának köszönhetően 2-0-ra nyert a Madrid a Hércules ellen Alicante, de különösebben nem erőltette meg magát az időnként ötlettelenül játszó Madrid.

Az első félidőben még játékban tudott maradni a Hércules, mindkét csapatnak voltak villanásai, azonban a második gól már végérvényesen megtörte a vendégeket.

A sérülésből felépülő Cristiano Ronaldo hiányában ismét nagyobb szerep juthatott Benzemának, a francia először a 24. percben talált be egy szép összjáték végén.

Az 56. percben pedig a bal szélről érkezve látványosan kilőtte a hosszú sarkon a kapufát, ahonnan bepattant be a labda.

A franciának a 91. percben mesterhármasra is esélye volt, elkapkodta, fölé lőtte a kapus által éppen a lába elé bokszolt labdát.

A Valencia már az elején beragadt, komoly helyzetet sem igazán tudott kialakítani, és az egész meccset álmosan játszotta végig a 4-0-ra győző Zaragoza ellen.

Jarosik az ötödik percben bólintott egy szabadrúgásból beívelt labdát ellentmondást nem tűrően a kapuba, öt perccel a vége előtt pedig Ander talált be a kapus lába között. Stankeviciust kiállították a 65. percben, Gabi belőtte a büntetőt, majd tíz perccel később egy második tizenegyest is értékesített.

A forduló korábbi mérkőzésén az Atlético Madrid 2-2-es döntetlent játszott az Almería otthonában.

Primera División, 28. forduló:

Real Madrid-Hércules 2-0 (1-0)
gól: Benzema (24., 56.)

Almería-Atlético Madrid 2-2 (0-1)
gól: Crusat (49.), Goitom (77.), illetve Agüero (39., 61.)

Rovatok