Index Vakbarát Hírportál

Óriási érzés, köszönöm, Istenem!

2011. március 16., szerda 10:32

A Bayern edzője nem okolja játékosait az Inter elleni vereség után, de a helyzeteiket be kellett volna lőni. Leonardo a második félidei jó teljesítményt és játékosai szívét dicséri, Schweinsteiger már érti, Zidane miért fejelte le Materazzit.

Az Inter vezetett, a Bayern fordított, mégis kikapott és kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a németek holland edzőjének valószínűleg ez volt az utolsó meccse a csapat kispadján.

"Ez már a negyedik vagy az ötödik a szezonban, amikor egy olyan meccset vesztünk el, amit meg kéne nyernünk. Le kellett volna rendeznünk gyorsan, ehelyett hagytuk, hogy esélyük legyen. Volt olyan helyzetünk, hogy három játékosunk állt szemben egy Inter-védővel. Az ilyeneket be kell lőni."

Leonardo, az Inter nemrég kinevezett edzője nem talált szavakat, nem is akarta elemezni a meccset. "Nagyon nehéz most beszélni, nyertünk, a többi nem számít. Jól csináltuk, kivártuk a megfelelő lehetőséget, ehhez persze kockáztatni kellett. Óriási érzés, nagy pillanat, Istennek köszönöm, hogy megélhettem a ma estét!".

"Már értem, Zidane miért fejelte meg Materazzit, végig provokált engem. Mindenki tudja, hogy ugyanolyan, mint régen volt" - kritizálta az inter világbajnok védőjét Schweinsteiger, a Bayern középpályása.

Sir Alex Ferguson, a Marseille-t kiverő Manchester United edzője Rooneyt és a két gólt szerző Hernándezt dícsérte, szerinte fejlődik a páros.

Hernández először, a United századszor

- A Manchester United századik európai kupameccsét nyerte otthon, először az Anderlechtet verték, 1959-ben 10-0-ra nyertek

- Wes Brown öngólja a tizenegyedik volt az idei BL-ben, ez új rekord, a 2002/2003-as szezonban tíz volt. A manchesteri védő 2001-ben már rúgott öngólt a BL-ben, akkor a Valencia ellen

- Van der Sar megdöntötte Jens Lehmann rekordját, most már ő a legidősebb játékos, aki BL-találkozón védett

- Hernández az első mexikói, aki a BL kieséses szakaszában gólt szerzett

- Ryan Giggs a negyvenegyedik kieséses meccsét játszotta a BL-ben, nála csak Seedorf (43) és Raúl (42) játszott többször

- az Inter a második, amely a BL kieséses szakaszában úgy jut tovább,   hogy elbukta a hazai, első meccset (1996: Ajax–Panathinaikosz 0-1, 3-0)

- Gómez a 8. gólját lőtte, utolérte Messit és Samuel Eto’o-t, a Bayernnél ezzel ő a gólkirály, Dieter Hoeness 1982-es, 7 gólos rekordját múlta felül.

Rovatok