Index Vakbarát Hírportál

Chelsea-Spurs vagy bezavar a Real-Barca?

2011. március 18., péntek 14:08

Kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, azt is tudni, kik kerülhetnek majd össze az elődöntőben, illetve a döntőben, az ágak már végig megvannak.

Internazionale-Schalke

A címvédő bravúrral jutott a nyolcba a Bayern ellen, Eto'ó-ék az egyértelmű esélyesek. A két csapat az 1997-es UEFA-kupa döntőjében, az 1998-as elődöntőjében játszott egymással emlékezetes meccseket. 97-ben a Schalke nyerte meg a kupát, ráadásul Milanóban, tizenegyesekkel, egy év múlva az olaszok mentek tovább, de csak hosszabbításban.

Amelyikük továbbjut, a Chelsea-vel vagy a Manchester Uniteddel játszik most a BL-elődöntőben. Az Inter tavaly pont a Chelsea ellen jutott a legjobb nyolcba, egy évvel korábban pedig pont a United verte ki a nyolcaddöntőben.

Chelsea-Manchester United

A három évvel ezelőtti döntő ismétlődik meg, akkor Sir Alex Ferguson csapata tizenegyesekkel verte Lampardékat az emlékezetes John Terry-elcsúszással.

Néhány hete botránymeccset játszottak a Premier League-ben, a két BL-mérkőzésük után még egyszer találkoznak az angol bajnokságban, így egy hónapon belül háromszor meccselnek. Nagyon jól ismeri egymást a PL utóbbi hét évének két meghatározó klubja, csak ők nyertek Angliában, többnyire egymással küzdöttek a címért.

Real Madrid-Tottenham Hotspur

A párosítás, aminek nagyon kis történelme van: az 1984-85-ös UEFA-kupa negyeddöntőjében a Real ment tovább 1-0-ás összesítéssel, majd a döntőben a Videotont verte.

A másik kapcsolódási pont Rafael van der Vaart, akit a Madrid nyáron küldött el, a Tottenham az utolsó pillanatban mentette ki Spanyolországból. Azóta az angolok egyik legjobbja lett.

Barcelona-Sahtar

A 2008-2009-es sorozatban kerültek egy csoportba, a Sahtar nyert 3-2-re a Nou Campban, a Barca 2-1-re Donyeckben. Bombameglepétés lenne, ha a - brazilokkal megpakolt - ukránok mennének tovább, érdemes arra gondolni, mi van, ha a Barca és a Real is továbbjut.

Április közepén kétszer lesz Real-Barca, egyszer bajnoki Madridban, majd Spanyol Kupadöntő Valenciában. A BL-elődöntőben április végén és május elején találkoznának újra, vagyis három héten belül négyszer.

2002-ben már történt hasonló, az El Clasico összejött a BL-négyben: a Real 2-0-ra győzött idegenben, Madridban 1-1 lett, Casillasék 3-1-gyel mentek a döntőbe, amit meg is nyertek. A kapus most is ott lesz, ha összefutnak.

A londoni döntőbe tehát sanszos, hogy bekerül a Real vagy a Barcelona, de azt sem lehet kizárni, hogy két londoni találkozzon május 28-án: a Chelsea-Tottenham minden idők egyik legnagyobb angol városi rangadója lenne a Wembley-ben. 2008-ban az angol Ligakupa fináléját játszotta ott a két csapat, a Tottenham 2-1-re győzött.

A negyeddöntők párosításai

1. ág:

A meccs: Internazionale (olasz, címvédő)-FC Schalke 04 (német)

B meccs: Chelsea (angol)-Manchester United (angol)

2. ág:

C meccs: Real Madrid (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol)

D meccs: FC Barcelona (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán)

Elődöntők:

E meccs: A győztes - B győztes

F meccs: C győztes - D győztes

Döntő:

E győztes - F győztes

Rovatok