Index Vakbarát Hírportál

Lassan beleélhetjük magunkat az álomba

2011. március 28., hétfő 10:40 | aznap frissítve

Még nyolc forduló van hátra az angol másodosztályú bajnokságból, Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers tíz ponttal vezet a harmadik helyezett, és egyenes ágon már nem feljutó Swansea előtt.

„Októberben azt mondtam, felesleges még álmodozni, most ennél már kicsit merészebb vagyok. Április negyedikén a Sheffielddel játszunk hazai pályán, utána két idegenbeli (Scunthorpe és Barnsley) meccsünk jön, ami nekünk nem hátrány, mert akkor legalább jobban kinyílnak ellenünk, nem pedig foggal-körömmel védekeznek. Aztán a Derby-t fogadjuk, ha mindegyiket megnyerjük, akár már április közepén fel is juthatunk. Így kimondva szépen hangzik, ezért ne is folytassuk a matekórát, egyébként sem szoktam számolgatni” – mondja a QPR tízese.

„Maradjunk inkább a tényeknél: 38 forduló lement, nem egy jó szériának köszönhetően vagyunk az élen, nem egy kifutott, véletlenszerű eredményről van szó. Már csak mi tudjuk elveszíteni a bajnokságot, de úgy érzem, vagyunk olyan jók, hogy ezt nem tesszük meg. Lassan kezdhetjük beleélni magunkat, hogy sikerült a terv, amit még Flavio Briatore talált ki 2007-ben: éveken belül a Premiershipben lesz a csapata. Engem is azért igazoltak le. Azóta Bernie Ecclestone a főnök, hallottam én is, hogy költeni akar a csapatra, majd meglátjuk, ennyire végképp ne szaladjunk előre, hiszen még április sincs.”

A csapatnál fehér Pelének becézett Buzsáky három hónapos kihagyás után tért vissza február közepén, idén még nem volt eredményes.

„Meglepően gyorsan bekerültem a kezdőbe, miután meggyógyultam, három hét után már játszottam. Előbb kissé hátravontan a középpályán, most újra előrébb. Sokan vagyunk, abszolút rendben van, hogy lecserélnek, nem azért teszi az edző, mert nem bírom végig. Az lenne az igazi, ha egy góllal ünnepelném majd meg a feljutást. Életem vágyát, hiszen azért dolgoztam gyerekkorom óta, hogy az angol élvonalban játszhassak. A legfontosabb évem lesz a következő, mert a lehető legjobb korban vagyok 29 évesen, de egyelőre álljunk is itt meg, nem akarok semmit sem elkiabálni, mert még a bajnoki cím sem biztos.”

Buzsákynak két kiemelkedő szezonja volt eddig a QPR-nál - szerződése 2012-ig szól -, kétszer is tíz gólt lőtt (2008, 2010), utána azonban rendre sérülés következett.

A válogatott keretbe a hollandok elleni meccsekre nem került be, de abban bízik, hamarosan újra tagja lesz a csapatnak.

Rovatok