Index Vakbarát Hírportál

Két büntetőgólra négyet vágott a MU

2011. április 2., szombat 15:52

Az angol bajnokság 31. fordulójában hirtelen feltámadt a Manchester United, és kétgólos hátrányból is nyert.

Borzasztó rosszul futballozott a Manchester United az első félidőben a West Hamnél. Carlton Cole két tizenegyest harcolt ki. Előbb Patrice Evrát emelte át, a francia belekapott a labdába, majd Nemanja Vidicset csapta be, a szerb védő a tizenhatos vonalán – vagy azon belül – buktatott.

Mindkét büntetőnek Mark Noble állt oda, előbb jobbra, majd a bal felsőbe vágta be. Noble az ötödik olyan futballista lett, aki a PL történetében egy meccsen két büntetőt is értékesített. Az első félidő játéka alapján egyáltalán nem volt benne a meccsben, hogy a listavezető innen fel tud állni.

Ahogy ebben a szezonban már nem először, megint talpra állt az MU. Ezt elsősorban Wayne Rooneynak köszönheti, aki előbb a 99., majd a századik manchesteri gólját is megszerezte. Előbb egy káprázatos szabadrúgásból talált Robert Green kapujába, majd a legaktívabb vendégjátékos, Valencia ívelését szabadon vehette le a tizenhatoson belül és még arra is volt ideje, hogy felnézzen, és Green mellett kilőtte a hosszú sarkot.

A futball törvényszerűsége megint érvényesült, két hazai büntető után jött a manchesteri. Matthew Upson kezére pattant a labda, Lee Mason nem sokat gondolkodott, befújta a tizenegyest, amit a mesterhármasig jutó Rooney lőtt be nagyon szépen. A Manchester United 14 perc alatt megfordította a meccset. Ronney pedig a 105 gólos Ryan Giggs és a 102-vel álló Paul Scholes mögött a harmadik legtöbb MU-gólt szerző játékos lett a Premier League történetében.

Rooney egyébként a harmadik leggyorsabb manchesteri mesterhármat lőtte a Premier League-ben, 1999-ben Ole-Gunnar Solksjaernek, 2000-ben Teddy Sheringhamnek 10 perc alatt sikerült.

Aztán Giggs passzából Javi Hernández végleg eldöntötte a meccset. Chicarito csereként lépett a pályára és az ötödik gólját lőtte, ezzel a kispadról beállva a legeredményesebb futballista a PL idei szezonjában.

A Unitednek 66 pontja van, a második Arsenalnak 58, de még a délutáni bajnoki mellett van még egy elmaradt meccse.

Premier League, 31. forduló
West Ham United-Manchester United 2-4 (2-0). Gól: Noble (11., 25., mindkettőt 11-esből), illetve Rooney (65., 73., 79., a harmadikat büntetőből), Hernandez (84.)

Rovatok