Index Vakbarát Hírportál

Nem ünnepelt élete legnagyobb meccsén

2011. április 3., vasárnap 15:27

Tíz olyan játékos van a Valencia történetében, aki egy meccsen háromnál többször volt eredményes. Roberto Soldado az első, akinek ez idegenben sikerült.

A spanyol futballbajnokság szombat esti meccsén a Valencia 4-2-re verte a Getafét, mind a négy vendég gólt Roberto Soldado szerezte. Egyik gólját sem ünnepelte a csatár, ugyanis 2010-ben éppen a Getafétól érkezett az amúgy Real Madrid-nevelés.

A 25 éves csatár a tizedik olyan valenciai labdarúgó, aki egy meccsen négy gólt tudott szerezni. A sort a klub legendája, Mundo (Edmundo Suárez Trabanco) nyitotta, akinek futballintelligenciáját Alfredo di Stefánóhoz, Puskás Ferenchez hasonlították. Ráadásu ő az, aki egy meccsen hatszor is betalált, erre azóta sem volt egyetlen valenciai sem képes. Mundóval három bajnoki címet és két kupát nyert a Valencia az 1940-es években.

A sorban Igoa, Segui, Badenes, Wilkes, Waldo, Valdez, Quino és Kempes következett. Az argentin az 1977–1978-as szezonban volt ilyen eredményes, így Soldado egy 33 éves hagyományt folytatott, ebben a szezonban korábban mindössze hat gólt szerzett, így most tíznél tart, a legsikeresebb a tavalyi, még a Getaféban eltöltött időszaka volt, amikor 16 góllal zárta a bajnoki szezont.

A spanyol bajnokságra amúgy sem jellemező az elmúlt években az ilyen góltermés. Cristiano Ronaldo tavaly a Racignak, Samuel Eto’o és Gonzalo Higuaín 2008-ban a Valladolidnak, illetve a Málagának, és van Nistelrooy 2006-ban az Osasunának lőtt négy gólt egy meccsen. A Valencia győzelmével a harmadik helyre jött fel, a Barcelona és a Real Madrid mögé.

Rovatok