Index Vakbarát Hírportál

A Real a Spurst, a Schalke az Intert ütötte ki

2011. április 5., kedd 20:58

Mindkét keddi BL-negyeddöntőn sok gól volt és kiütés, a spanyolok 4-0-lal, a németek 5-2-vel zártak, ők ráadásul idegenben. Lesznek visszavágók, de két elődöntős valószínűleg már megvan.

Már az első percben megszerezte a vezetést az Inter a Schalke elleni BL-negyeddöntőjén, Dejan Sztankovics a 25. másodpercben talált be a San Siro-stadionban.

A németek válogatott kapusa, Manuel Neuer kiszaladt, messzire kifejelte a labdát, a szerb középpályás a félpályáról kapásból rúgta vissza a hálóba. Szenzációs találat volt, valószínűleg a legklasszabb, amit ebben a BL-szezonban lőttek.

Matip viszont már a 17. percben egyenlített közelről, de Diego Milito jó negyedóra múlva újra előnyhöz juttatta az olaszokat szépen kidolgozott akcióból. A csatár a tavalyi döntő óta első gólját szerezte a Bajnokok Ligájában.

Most is csak hat percet vezettek az olaszok, mert jött Edu, aki ráment saját kipattanójára, és bekülsőzte közelről. A mérkőzés 2-2-re állt a szünetben. (Sztankovicsot a 24. percben sérülés miatt lecserélték.)

A nagyon harcos Raúl nem sokkal az újrakezdés után ügyesen kipasszolt akcióból, klasszis labdaátvétel és lefordulás után jobbal megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd négy perc múlva Ranocchia öngólt vétett.

A 2-4 után már nem tudta összekapni magát a címvédő Inter, ráadásul Chivut - a szombati, Milan elleni derbihez hasonlóan - kiállították.

Edu össze is hozott még egy gólt - 5-2 -, a brazil légiós tizenhatról duplázott, és sanszos, hogy a párharcot is eldöntötte.

Az előző körben ugyan idegenbeli 3-2-vel verte ki a Bayernt az Inter, de most 4-0-ra kellene nyernie egy hét múlva Gelsenkirchenben a visszavágón.

A nap másik meccsén is korai gól esett, a realos Emanuel Adebayor a negyedik percben gólt fejelt a vendég Tottenhamnek, a spanyolok 1-0-ra vezettek. (A vonalon egy védő többször beleért a labdába, de csak beügyeskedni tudta.)

Az angoloktól Peter Crouch-ot már a 15. percben kiállították, mert másodszor csúszott rá védőjére, mindkét sárga jogos volt, a Tottenham 75 percre emberhátrányba került.

Ennek ellenére a vendégek kétszer is egyenlíthettek volna a félidőig. Bale bedobása után van der Vaart került helyzetbe a kaputól tíz méterre, de Carvalho odaért. Két perc múlva Bale elment a bal oldalon, remek labdát vett le ügyesen, már belépett Sergio Ramos elé, de Pepével a nyakán rosszul találta el a labdát, az oldalhálóba lőtt.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor Adebayor lemásolta gólját annyi különbséggel, hogy nem szögletből jött a beadás, és senki nem ért hozzá a vonalon a labdához. adebayor tizedszer játszott a Tottenham ellen, és 10. gólját lőtte a londoni csapatnak.

A Real nagyon nyomott, egykapuzott, újabb negyedórát bírt ki a Tottenham gól nélkül: Di Maria jobbösszekötőből húzott befelé, tolt egyet, majd nyílegyenesen kilőtte a jobb felső sarkot, ballal. Védhetetlen bombagól, 3-0.

A kegyelemdöfést Cristiano Ronaldo vitte be, vagy inkább az angolok kapusa, Gomes, aki beengedte a portugál szép, erős, de rövid sarokra tartó kapáslövését.

A továbbjutás ezzel szinte biztosan eldőlt itt is, a 4-0-át nem valószínű, hogy ledolgozza a Tottenham a visszavágón.

BL-negyeddöntő, 1. mérkőzések, kedd

Real Madrid (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol) 4-0 (1-0)

g: Adebayor (4., 57.), Di Maria (72.), Ronaldo (87.)
piros lap: Crouch (Tottenham, 15.)

FC Internazionale (olasz)-FC Schalke 04 (német) 2-5 (2-2)

g: Stankovic (1.), Milito (34.), illetve Matip (17.), Edu (40., 75.),  Raul (53.), Ranocchia (57.-öngól)

piros lap: Chivu (Internazionale, 62.)

A szerdai program:

Chelsea (angol)-Manchester United (angol) 20:45 ó
FC Barcelona (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20:45 ó

Rovatok