Index Vakbarát Hírportál

A Barca gázolt, a MU megverte a Chelsea-t

2011. április 6., szerda 21:28

Kiütötte a Bajnokok Ligájában szerdán, a negyeddöntő első meccsén a Barcelona a Sahtar Donyecket hazai pályán.

Andrés Iniesta 120 másodpercen belül belőtte az első gólt, Messi passzát kapcsolta le, majd ziccerbe gyalogolt vele, és begurította.

A Sahtar több helyzetet kihagyott, simán fordíthatott volna, ziccere volt, üres kapura lőhetett távolról Valdez kinti szerelése miatt, de nem találtak be játékosai. Dani Alves így valamivel túl a félórán 2-0-ra növelte a Barca előnyét. Lecsapott Iniesta remekül felívelt labdájára, megelőzte a kapust, továbbrúgta a labdát, majd bekülsőzte az üres kapuba. A szünetben 2-0 volt az állás.

Nem sokkal a térfélcsere után Piqué szögletből kapott labdát, 12 méterről rárúgta, megpattanó lövés, 3-0.

A Sahtar szépített Rakickij találatával, a jobbról jövő beadást térddel tette kapura, de a hazaiak gyorsan válaszoltak.

A negyediket Seydou Keita szerezte, remekül a léc alá rúgta a labdát a kijátszott akció végén. A Barcelona már ezzel kiütötte az ukrán csapatot.

A végén viszont hozzátett még egyet Xavi is, végképp bebiztosítva a meccset, és minden bizonnyal a továbbjutást.

4-0-ra kellene kikapniuk a katalánoknak a visszavágón, hogy ne legyenek BL-elődöntősök, négy között a kedden 4-0-ra nyerő Real Madriddal játszhatnak.

A nap rangadóján a Chelsea a Manchester Uniteddel találkozott Londonban a másik negyeddöntőn. A meccs a 25. percig unalmas volt, egyik csapat sem kockáztatott.

Akkor Carrick adott nagy keresztlabdát jobbról, a felezővonal közeléből Giggsnek: a 37 éves középpályásnak kellett, hogy Bosingwa kissé aláfusson a labdának, így az átvétellel indíthatta magát, leszaladt az alapvonalig, és hajszál pontosan visszagurított Rooneynak, aki jobbal a kapuba belsőzött.

Kellett a gólhoz, hogy középen Chicharito Hernandez elvitte a középhátvéd John Terryt, és elengedte a labdát Rooneynak, akinek lövése a kapufáról pattant be.

A United a félidő végén tíz percre beszorította a Chelsea-t, de a hosszabbításra kijöttek a londoniak, és majdnem gólt rúgtak. Balról érkező beadás kanyarodott a bal kapufára, a kipattanó Lampardhoz ment, aki félig oxival kapura is tette. A fekvő van der Saron túljutott a labda, de Evra visszaért, és kirúgta a vonalról. Hihetetlen helyzet maradt ki, ugyanakkora, mint a két csapat egy hónappal ezelőtti bajnokiján.

A szünet után a Chelsea benyomta a vendégeket, de csak két igazán nagy helyzete volt. Az egyiknél Ramires ügyetlenül keresztbe fejelt a kapu előtt ziccerben, a másiknál a még mindig csak tűrhetően játszó Torres mindent jól csinált: fejese tökéletesen kanyarodott a bal kapufához, valószínűleg be is megy, ha nem van der Sar véd, de a 40 éves kapus ujjheggyel elérte, és kitolta a labdát.

A Unitednek ellentámadásai voltak, Chicharito elől Cech mentett az utolsó pillanatban, Nani pedig belerúgta a labdát a kapusba ziccerben.

A meccs legnagyobb helyzete a hosszabbításban alakult ki, Ramires egyedül lépett ki, bevitte a tizenhatosra a labdát, Evra visszaért, szerelni próbálta, de ráesett, a labdához hozzá sem ért. Az egyértelmű büntetőt nem fújta be a bíró.

A legutóbbi, botrányos, 2-1-es bajnoki után így most a United győzött, kilenc év után verte idegenben a Chelsea-t. Torres újra maximum közepeset nyújtott, mégsem őt, hanem Drogbát cserélte le Carlo Ancelotti edző, ami szintén nem segített csapatának.

A visszavágón ennek ellenére még Lampardék is könnyen továbbjuthatnak, egy éve bajnokin 2-1-re győztek Manchesterben, azzal az eredménnyel most is jók lennének, elődöntőbe kerülnének.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, 1. mérkőzések, szerda

Chelsea (angol)-Manchester United (angol) 0-1 (0-1)
gól: Rooney (24.)

FC Barcelona (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 5-1 (2-0)
g: Iniesta (2.), Dani Alves (34.), Piqué (53.), Keita (61.), Xavi (86.), illetve Rakickij (60.)

Rovatok