Index Vakbarát Hírportál

Torrest nem bírta el a Chelsea: elődöntős a MU

2011. április 12., kedd 23:28

2-1-re verte a Manchester United a Chelsea-t kedd este BL-negyeddöntő-visszavágón, és 3-1-es összesítéssel került az elődöntőbe.

A véndég londoniak jobban kezdtek, Anelka kétszer is centikkel lőtt a kapufa mellé, Lampard ziccerben kvázi van der Sar kezéhez gurított. A franciának még egy lehetősége volt, amikor a kapus feleslegesen jött a tizenhatoson kívülre: Anelka elhúzta mellette a labdát, de van der Sar utána ment, becsúszott, és bedobásra mentett.

A félidő hajrájára a United irányított, Chicharito Hernandez a kapuba fejelt, de a bíró les miatt nem adta meg a gólt. Centikkel az volt.

A szünet előtt két perccel tényleg megszerezték a vezetést Rooneyék: Giggs betört a tizenhatosra, keresztbe passzolt, a hosszú saroknál Chicharito fél méterről a léc alá tette a felpattanó labdát. Lehet, hogy centikkel ez is les volt, de a partjelző a támadójáték szellemében ítélte meg a helyzetet.

A szünet után biztosan tartotta az előnyt a United, de volt egy nagy változás az ellenfélnél: a játékképtelen Fernando Torrest Didier Drogba váltotta, a Chelsea sokkal veszélyesebb lett.

Benne volt az egyenlítés és a második gól is, majd a 70. percben Ramirest, a londoniak legjobbját második sárgával kiállították. Nanira csúszott rá hátulról - az elsőt is az ő buktatásáért kapta -, a bíró nem habozott, leküldte.

Tíz emberrel is tartotta magát a Chelsea, Drogba egymaga terrorizálta a MU védelmét, amiben Rio Ferdinand az ötödik perctől kezdve sérülten játszott. A középhátvéd még Ramiressel ütközött az elején, megütötte a bokáját, egyszer mutatta is, cserét akar, de Sir Alex Ferguson edző végig a pályán hagyta. Sántikált, csak ballal passzolt, de kihúzta a végéig.

Drogbával sem ő, sem Vidics nem bírt, a 76. percben mellel lefordult a leshatáron, és a habozó van der Sar mellett a kapuba lőtt.

Egy gól kellett volna a Chelsea-nek a továbbjutáshoz, de a manchesteriek rögtön a középkezdés után újra gólt szereztek. Giggs zseniális passzal játszotta meg Pak Dzsi-Szungot, a koreai mellel átvette, ballal kilőtte a hosszút.

Drogba nem adta fel, újra benne volt az iksz, de már nem sikerült gólt szereznie. Ha az afrikai az első perctől játszhat, talán egyedül megnyeri, annyira veszélyes volt, de Carlo Ancelotti edző a januárban 50 millió fontért szerződtetett Torrest játszatta helyette. A spanyol jó két hónap alatt még nem lőtt gólt új klubjában, a csapat most ezt nem bírta el.

A másik meccsen a Barcelona 5-1-ről indult a Sahtar Donyecknél, Messi góljával nyert idegenben is, 6-1-gyel került az elődöntőbe.

A MU a szerdai Schalke-Inter (5-2), a Barca a Tottenham-Real (0-4) győztesével játszik, szenzáció lenne, ha nem a Schalke és a Madrid menne tovább.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók

Manchester United (angol)-Chelsea (angol) 2-1 (1-0)

gól: Hernández (43.), Park (77.), illetve Drogba (77.)

kiállítva: Ramires (70., Chelsea)

Továbbjutott: a Manchester kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-1)

g: Messi (43.)

Továbbjutott: a Barcelona kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

Rovatok