Index Vakbarát Hírportál

Van Basten: Rooney a legjobb

2011. április 12., kedd 10:31

Marco van Basten, a Milan legendás csatára Wayne Rooney MU-csatárt, illetve csapata múlt heti és keddi BL-ellenfele, a Chelsea támadóit elemezte.

"Imádom Rooneyt nézni, mindenkinél jobbnak tartom. Minden, amit csinál, nagyszerű, ahogy gólt lő és ahogy megcsinálja a helyzeteket. Keményen dolgozik a pályán és hihetetlenül sokoldalú" - mondta van Basten.

"Rooney technikás, egy igazi gólvágó, de gólpasszokat is ad. Nem cifrázza, ez amúgy is szükségtelen. Pusztakezű munkásembernek tűnik a gyepen, de ha jobban megnézzük, mindent tud" - dicsérte a háromszoros aranylabdás van Basten, aki a nyolcvanas évek végén, a kilencvenesek elején öt évig a világ legjobb csatára volt.

Szerinte Drogba és Torres is Rooney mögött van. "Ő a legjobb, Drogba már túl van a csúcson, Torres meg eddig nem bizonyította, hogy érdemes 50 millió fontot kiadni érte. Még nem döntött el meccset."

Van Basten csak Rooney robbanékony és meggondolatlan természetét kritizálta, egyetért vele, hogy két meccsre tiltották el káromkodásáért. De végül még ebben is talált pozitívumot: "Hát azt senki nem mondhatja, hogy a srác unalmas".

Rooney kedden ott lesz a Chelsea elleni BL-visszavágón az Old Traffordon, de szombaton a Wembley-ből hiányzik majd, amikor a United a Manchester Cityvel játszik FA-kupa elődöntőt.

Pótolhatatlan, mert pocsék félév után csúcsformába lendült: a West Hamnek negyedóra alatt lőtt hármat, a Chelsea-nek ő rúgta a meccs egyetlen gólját az első mérkőzésen.

A szezonban 13 gólnál jár, a Premier League-ben - ahogy van Basten utalt rá - van 11 gólpassza is.

Rovatok