Index Vakbarát Hírportál

Ancelotti: Lehet, hogy hibáztam Torresszel

2011. április 13., szerda 12:23

A Chelsea edzője a Manchester United elleni BL-búcsú után elismerte, lehet, hogy nem a spanyol csatárral kellett volna kezdenie. Az 1-0-s londoni vereség után azt a Torrest állította a kezdőbe, aki 817 perce, 13 meccse sem a Chelsea-ben, sem a válogatottban nem tudott betalálni.

A félidőben cserélték le, a másodikra beálló Drogba sokkal veszélyesebb volt , egyenlített, nem bírtak vele a manchesteri védők.

"Hibáztam? Talán. Lehet. Sokszor elmondtam már a szezonban, hogy ilyen meccseken Fernandóval szeretek kezdeni. Didier nagyon jól játszott a második félidőben, nagyobb nyomást akartam elöl, mert gólt kellett rúgnunk. Drogba friss volt és jól ki tudta használni az erejét. Ezért hoztam le Fernandót" - mondta Ancelotti.

Sir Alex Ferguson is megszólalt: "Igen, sokan mondják, hogy Drogbát kellett volna játszatni, de érthető, hogy ha ennyi pénzt adtak Torresért, akkor ott kell lennie a pályán. Megvolt a lehetőségük, hogy leigazolják, akkor mindenki azt mondta, ez egy bombaüzlet. Ancelotti nem hibáztatható ezért, jó igazolás volt. Most nem megy neki, de még fiatal, rengeteg szezon van benne."

Ancelotti amiatt is nyomás alatt van, hogy a Chelsea BL-résztvevő lesz-e jövőre. "Előre nézünk. Vannak még meccseink, megpróbáljuk mind megnyerni, hogy itt legyünk a következő szezonban is." Saját jövőjéről nem ő dönt. "Az a feladatom, hogy dolgozzak, amilyen jól csak tudok."

A Chelsea hat meccsel a vége előtt (plusz van még egy elmaradt találkozójuk is a Birminghammel) harmadik a bajnokságban, 11 pontra van a listavezető Manchester Unitedtől, a Manchester City és a Tottenham is üldözi Drogbáékat.

Rovatok