Index Vakbarát Hírportál

Futballista lett a 23 meccset elcsaló bíró

2011. április 14., csütörtök 12:51

A most 31 éves Robert Hoyzer a 2005-ös németországi fogadási botrány kulcsfigurája volt, 23 mérkőzést fújt egy fogadómaffia érdekei szerint.

Az elvezetett kupa- és alsóbb osztályú meccseken 67 ezer eurót keresett. 2007-ben vonult börtönbe, két év öt hónap helyett alig több mint egy évet ült, és közben a Német Labdarúgó Szövetséggel (DFB) is megállapodott, hogy 126 ezer eurós kártérítést fizet.

A bundaügy után eltiltották a játékvezetéstől, de futballistaként még szeretne pályán lenni. Ezért a DFB elnökétől, Theobald Zwanzigertől személyesen kért bocsánatot, és elismerte, súlyos károkat okozott. Bocsánatkérését elfogadták, újra pályára léphet - labdarúgóként. "Kétségtelen, hogy a legsúlyosabb hibát követte el, az világos, hogy nem vezethet többé meccset, de attól nem foszthatjuk meg, hogy egy amatőr futballcsapatban játszon” - idézték a német lapok Wolfang Nierschbacht, a DFB főtitkárát.

Hoyzer évekig a JG Lichtenrade Nord játékosa volt, és a berlini evangélikus egyházkerület által szervezett bajnokságban indult. A csaló játékvezető 2006-ban még amerikafutballistaként is próbálkozott.
 

Rovatok